Επιστολή προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου έστειλε ο Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου, ζητώντας κρίση με απόλυτη δικαιοσύνη ως προς τα δάνεια που αφορούν χιλιάδες πολίτες.
Ο σύλλογος απευθύνθηκε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου σχετικά με εκκρεμή υπόθεση που έχει συζητηθεί στο Α1 Τμήμα του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου για τα δάνεια με αναφορά αξίας σε ελβετικό φράγκο.
Επί σειρά ετών δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες περίμεναν πολιτική λύση η οποία δεν ήρθε ποτέ.
Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει πολυετή δικαστικό αγώνα για να δικαιωθούν, καθώς ενώ η πλειοψηφία τους αποπληρώνει τα δάνεια, το υπολειπόμενο κεφάλαιο αυξάνεται αντί να μειώνεται… Πολλοί από αυτούς φοβούνται ακόμα και πλειστηριασμό της περιουσίας τους.
Χθες 25/1 ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.) Νίκος Κοτσιφάκης έστειλε επιστολή προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου προσδοκώντας δίκαιη δικαστική λύση.
Διαβάστε την επιστολή του κ. Κοτσιφάκη προς την κ. Αλειφεροπούλου:
«Εκδικάστηκε στις 13-1-2020 η με αριθμό 6241/537/2018 υπό αρ. πιν. 30 ενώπιον του Α1 Τμήματος του Δικαστηρίου Σας αίτηση αναίρεσης (περί των δανείων με αναφορά αξίας σε ελβετικό φράγκο) και το σωματείο μας είναι και αυτό διάδικο, όπως και χιλιάδες δανειολήπτες- μέλη μας.
Τα μέλη μας είναι ανήσυχα ενόψει τόσο των αποφάσεων του ΔΕΕ που είναι υπέρ της δικαίωσής μας όσο και των αποφάσεων πρωτοβάθμιων δικαστηρίων που αναστέλλουν την έκδοση οριστικής απόφασης επί ατομικών αγωγών και ανακοπών μέχρι να εκδοθεί απόφαση εκ του ΔΕΕ περί των ερωτημάτων που έχει υποβάλλει το ΠΠρΑθ 1599/2020.
Δεν επαναπαυόμαστε όμως και προσδοκούμε φυσικά στην απεύθυνση από τον ΑΠ, από το Ανώτατο Δικαστικό Όργανο της Ελληνικής Δημοκρατίας, προς το ΔΕΕ των αντίστοιχων και ορθών ερωτημάτων περί της εφαρμογής της Οδηγίας 93/13/ΕΟΚ υπό το Ν. 2251/1994.
Γνωρίζουμε ότι η κρίση του Σεβαστού Δικαστηρίου Σας θα τάμει με απόλυτη δικαιοσύνη την υπό κρίση υπόθεση».
Οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο επισημαίνουν ότι «θα επιμείνουν στη δικαστική οδό καθώς διαχρονικά η ζητούμενη δίκαιη πολιτική λύση έμενε μόνο στις εξαγγελίες ή υπό μορφή επερωτήσεων στη Βουλή, δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα».