Αναγκαία η κινητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού, καθώς υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν εμβολιάζονται

Εντός Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της πρώτης κατηγορίας ευπαθών ομάδων

Must Read

Και επίσημα, πλέον, το εμβόλιο της AstraZeneca θα μπορεί να χορηγείται και στη χώρα μας σε ηλικίες άνω των 65 χρόνων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην αποψινή ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19 η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Αναφερόμενη στα νεότερα δεδομένα για το εμβόλιο της AstraZeneca, η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως «είναι ασφαλές, ανοσογόνο και αποτελεσματικό, προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και βοηθάει στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία». Επισήμανε, ότι «οι μελέτες, αρχικά, περιλάμβαναν μικρό αριθμό ατόμων άνω των 65 ετών, με αποτέλεσμα (και) η Επιτροπή Εμβολιασμού στην Ελλάδα, να αποφασίσει τη χορήγηση του εμβολίου από 18 έως 64 ετών».

Ωστόσο αυτές οι συστάσεις το προηγούμενο διάστημα «τροποποιήθηκαν και σήμερα έχουν προδημοσιευθεί τρεις μελέτες για την αποτελεσματικότητα σε άτομα και άνω των 65 ετών». Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε όλες τις ηλικίες άνω των 18 ετών.

Σημείωσε ακόμα, ότι «η αποδοχή των εμβολίων είναι ικανοποιητική, αλλά υπάρχουν ακόμη αρκετά άτομα και στις μεγάλες ηλικίες που δεν εμβολιάζονται». Ωστόσο, «παρουσιάζεται αύξηση στην πρόθεση εμβολιασμού από τον Νοέμβριο» είπε, τονίζοντας ότι «χρειάζεται πάλι μια κινητοποίηση όλων των ηλικιών υπέρ του εμβολιασμού».

Τέλος επισήμανε για μια ακόμη φορά το πόσο σημαντική είναι για τον καθένα από μας η άυλη συνταγογράφηση, καθώς «θα βοηθήσει σημαντικά στη διευκόλυνση του εμβολιασμού μας».

Περίπου 473.000 πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις

«Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 30.000 εμβολιασμοί, ενώ συνολικά έχουμε ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς», ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Περίπου 747.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ 473.000 είναι οι πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις», συνέχισε, επισημαίνοντας πως «το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα μας βρίσκεται στο 7,12%»

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «στις ηλικίες 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 212.000, πολίτες, ποσοστό 57%, στις ηλικίες 80-84 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού 230.000, ποσοστό 58%, στους 75-79, έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού το 68%».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων είπε ότι έως τον Απρίλιο η Pfizer θα έχει παραδώσει 1,71 εκατ. δόσεις. «Εντός Μαρτίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την πρώτη κατηγορία ευπαθών ομάδων για εμβολιασμό και, μετά και τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca το σύστημα, θα ενοποιηθεί και η συντριπτική πλειοψηφία των άνω των 60 ετών, που επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα έχει εμβολιασθεί μέχρι τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου, καθώς παρατηρείται και αύξηση της συμμετοχής», κατέληξε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This