Αποχή μίας ώρας των δικαστών και των εισαγγελέων

Δεν θα ανέβουν στην έδρα των δικαστηρίων αύριο αντιδρώντας στην εξαίρεση τους από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό.

Must Read

Την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να μην συμπεριληφθούν οι δικαστικοί λειτουργοί στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό εργαζομένων στον κρατικό τομέα.

Η ΕνΔΕ καλεί τα μέλη της εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς να απέχουν από τις συνεδριάσεις όλων των δικαστηρίων αύριο Τρίτη 20 Απριλίου από τις 9 μέχρι τις 10 το πρωί.

Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά και την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, καταγγέλλοντας πως δεν έχει ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση της υγείας όλων των εργαζομένων στα δικαστήρια.

Αιτιολογώντας την απόφαση για την αποχή από τα καθήκοντα τους για μία ώρα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της:

«Η ωριαία αυτή διακοπή συνεδριάσεων έχει συμβολικό χαρακτήρα και αναδεικνύει δημόσια ένα δίκαιο και λογικό αίτημά μας. Αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που δείχνει η Πολιτεία στο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων και στον έγκαιρο εμβολιασμό Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων. Τα Δικαστήρια είναι χώροι μαζικής συγκέντρωσης εκατοντάδων πολιτών καθημερινά. Επιθυμούμε να μας δοθεί μια λογική εξήγηση για την αιτία που εξαιρούνται τόσο προκλητικά οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από τον εμβολιασμό τη στιγμή που επιτελούν το καθήκον τους στις δυσμενέστερες συνθήκες από την άποψη του κοινωνικού συγχρωτισμού».

Οι εκπρόσωποι των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών καλούν την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να γνωστοποιήσει τα πρακτικά και το σκεπτικό της απόφασης με την οποία «ενώ δέχεται το αίτημα εμβολιασμού ενός μικρού αριθμού Εισαγγελέων, εντελώς αυθαίρετα εξαιρεί την μεγάλη πλειοψηφία Δικαστών και Εισαγγελέων που εργάζονται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες».

Κλείνοντας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τα αρμόδια όργανα να επανεξετάσουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους ώστε η Δικαιοσύνη να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας χωρίς κίνδυνο της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, ένα ζήτημα για το οποίο έχουν ήδη ενημερώσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This