Και ενώ η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είχε μείνει στον «πάγκο» από την πλευρά της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αφενός η συζήτηση θα γίνει από Σεπτέμβρη και αφετέρου δεν τίθεται ζήτημα προνομίων-κινήτρων, τελικά μέρα με τη μέρα επιστήμονες και μέλη της επιτροπής ειδικών τάσσονται υπέρ της διαφορετικής μεταχείρισης όσων εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν στο εγγύς μέλλον.
Σαρηγιάννης- Γραβάνης: «Πρέπει να έχουν διαφορετική μεταχείριση όσοι εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν»
Μετά την Ματίνα Παγώνη, η οποία σήμερα νωρίς το πρωί βγήκε και δήλωσε ότι «όσοι δεν εμβολιαστούν, θα πρέπει τον χειμώνα να μείνουν στα σπίτια τους και να μην τούς επιτραπεί απόλυτη ελευθερία κινήσεων», ήρθαν πριν λίγο άλλοι δύο επιστήμονες οι οποίοι τάχθηκαν ευθέως υπέρ του διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη.
Γραβάνης: «Είναι στιγμή να γίνει συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων»
«Η συζήτηση για τη διαμόρφωση κινήτρων-προνομίων για όσους εμβολιάζονται έχει ήδη ανοίξει. «Είναι προφανές πως εάν δεν υπάρχει άλλο, πιο αποτελεσματικό στην διασπορά στέλεχος, τα εμβόλια θα κάνουν την δουλειά τους» είπε ο κ. Γραβάνης αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
«Το ποσοστό των εμβολιασμών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο» παραδέχτηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ επισήμανε ότι «στην Ελλάδα έχουμε ήδη δώσει 6 εκατ. δόσεις εμβολίων και μόνο 2 συνάνθρωποι μας χάθηκαν από το εμβόλιο την ώρα που περί τους 12.500 συμπολίτες μας έχουν πεθάνει από κορωνοιό.
Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι είναι διακύβευμα να γίνει γρήγορα ο εμβολιασμός. «Ειδικά σε μικρές κοινότητες με μεγάλη τουριστική ελκυστικότητα».