Πρωτοφανές αίτημα του Αγγελή για να γλυτώσει αργία!

Πόρισμα του ΣτΕ του αποδίδει ότι εμπόδισε την Τουλουπάκη να θεμελιώσει δωροδοκία πολιτικού προσώπου!

Must Read

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας κύριος Παππάς κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για παράβαση καθήκοντος.

Όπως πληροφορείται η «Εστία» στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διεξάγεται και άλλη έρευνα εις βάρος του κυρίου Αγγελή με το ίδιο ερώτημα -την άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος– καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Σοφουλάκη ο κύριος αντιεισαγγελέας δεν είχε δικαίωμα να ανασύρει ο ίδιος από το αρχείο και μάλιστα επτά ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019 την μήνυση που είχε υποβάλλει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Μήνυση την οποία είχε αρχειοθετήσει το πρώτον ο ίδιος ο κύριος Αγγελής!

Κατά το πόρισμα Σοφουλάκη ο κύριος Αγγελής έφτασε στην απόφαση του αυτή για να προσποριστεί προσωπικό όφελος καθώς φέρεται ότι στόχευε στην θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η έρευνα της εισαγγελίας Πρωτοδικών για τις τυχόν ερευνώμενες δικονομικές παραβάσεις του κυρίου Αγγελή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αποτελεί ίσως μία από τις αιτίες που κατά δήλωση του η ζωή του Έλληνα «Ντι Πιέτρο» μεταβλήθηκε εσχάτως σε «κόλαση». Και τούτο γιατί θεωρητικά κινδυνεύει με την άσκηση και δεύτερης ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος.

Δεν είναι όμως η μόνη αιτία της αναστάτωσης του κυρίου αντιεισαγγελέα. Υπάρχουν και άλλες. Εφιάλτης για τον κύριο Αγγελή, ο οποίος αναζητά εσπευσμένως ακρόαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα -όπως ζήτησε κάποτε και από τον τέως Υπουργό Μιχάλη Καλογήρου για να ζητήσει την αφαίρεση του φακέλου της Νοvartis από την κυρία Τουλουπάκη–  είναι και το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας που πραγματοποίησε εις βάρος του ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μιχάλης Πικραμένος μετά τις υπηρεσιακές αναφορές που υπέβαλλε εναντίον του στον Άρειο Πάγο η κυρία Ελένη Τουλουπάκη. Πειθαρχική έρευνα, το πόρισμα της οποίας περιλαμβάνεται στο αποδεικτικό υλικό που συνεκτίμησε ο εισαγγελεύς Παππάς για να οδηγηθεί στην απόφαση για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κυρίου Αγγελή.

Τα κυριότερα ευρήματα του πορίσματος αυτού που θεμελιώνουν καταρχάς βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα που φέρεται ότι διέπραξε ο κύριος Αγγελής αποκάλυψε στην «δημοκρατία» η βραβευμένη με «Βραβείο Μπότση» δημοσιογράφος Μαρία Παναγιώτου. Και είναι τέτοια η βαρύτητα των φερόμενων πειθαρχικών αδικημάτων που άνετα θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παύση του κυρίου Αγγελή, μερική η ολική, από το λειτούργημα του εισαγγελέα από το αρμόδιο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου! Όταν αυτό συνέλθει.

Για το λόγο αυτό αιτείται λοιπόν ο κύριος αντιεισαγγελέας ακρόαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα επικαλούμενος το άρθρο 20 του Συντάγματος. Προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του για να «πεταχθεί’» το πόρισμα ενός ανώτατου δικαστικού λειτουργού όπως ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου της Επικρατείας στα… σκουπίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα του καταλογίζει πειθαρχικές ευθύνες διότι:

α) δεν ήταν εντός των ορίων της εποπτείας του να παρέμβει στην εισαγγελέα διαφθοράς και να αρνηθεί την παραλαβή λογαριασμού καταθέσεων πολιτικού προσώπου που προσέφερε το FBI στην Βιέννη στην ελληνική δικαιοσύνη. Με την πράξη του αυτή φέρεται πως εμπόδισε την έρευνα της διαδρομής μαύρου πολιτικού χρήματος και στέρησε από την εισαγγελία διαφθοράς την δυνατότητα να θεμελιώσει το αδίκημα της δωροδοκίας εις βάρος πολιτικού προσώπου!

β) θεωρείται παράνομη η λήψη αρχείων από τους υπολογιστές της εισαγγελέα διαφθοράς χωρίς την έγκριση της και την παρουσία της στο γραφείο της

γ) κρίνεται παράνομη η διαρροή των εγγράφων αυτών σε κυριακάτικη εφημερίδα

δ) κρίνεται παράνομη η διαρροή των εγγράφων αυτών στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

ε) κρίνεται παράνομη η διακράτηση των αρχείων αυτών στην οικία του μετά την παραίτηση του από την θέση του επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς.

Στον Ποινικό Κώδικα τυχόν τέτοιες πράξεις περιγράφονται με τις έννοιες «υπεξαγωγή εγγράφου», «παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου», «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» κ.α.

Στο πειθαρχικό δίκαιο των δικαστών τα περισσότερα εκ των ανωτέρω καλούνται «αναξιοπρεπής συμπεριφορά εντός υπηρεσίας» και επισείουν ποινές από μερική παύση ως και οριστική αργία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This