Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξακολουθεί να υποστηρίζει ευθαρσώς ότι ο εμβολιασμός δεν θα γίνει υποχρεωτικός αλλά την ίδια στιγμή αποκόπτει τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί από καθημερινές συνήθειες όπως το να δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο, οι εξαγγελίες για «προνόμια» όσων είναι κάτοχοι του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19 ξεπερνούν τη σφαίρα του σουρεαλισμού.
Υπουργοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης άνοιξαν τον δρόμο για τις απολύσεις εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση βρίσκεται έκθετη μετά το χάος των εισηγήσεων για το AstraZeneca.
Στο θέμα αυτό που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, πήρε θέση πριν μερικές μέρες ο διάσημος Έλληνας σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ούτε να απολύσει κάποιον εργαζόμενό του ούτε και να διώξει κάποιον πελάτη του που δεν έχει εμβολιαστεί.
Θα βγαίνει ο Λαζάρου από την κουζίνα να ζητάει πιστοποιητικό;
Σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τοποθετήθηκε εκ νέου για το ζήτημα που προκαλεί «διχασμό» στους πολίτες και την επιστημονική κοινότητα. Ως επιχειρηματίας, ο κ. Λαζάρου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να επιδοτήσει τα καταστήματα της εστίασης προκειμένου να τοποθετηθούν μηχανήματα καθαρισμού αέρα στους εσωτερικούς χώρους: «Εγώ είπα να πείσω και τον εργαζόμενό μου, τον συνεργάτη, να εμβολιαστεί. Θα τον παρακαλέσω να το κάνει -και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα. Είναι όμως πάρα πολύ δύσκολο να βγω από την κουζίνα, εγώ ή άλλος εργαζόμενος, να ζητήσω πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον κάθε πελάτη. Εκεί πρέπει η ίδια η Πολιτεία, οι λοιμωξιολόγοι, να πείσουν τον αρνητή να μπει στη διαδικασία του εμβολιασμού» δήλωσε ο βραβευμένος σεφ που έδειχνε να δυσανασχετεί όση ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη επέμενε ότι οι επιχειρηματίες πρέπει να φροντίσουν να δέχονται στα εστιατόρια τους μόνο εμβολιασμένους πελάτες.
Απηυδισμένος ο κ. Λαζάρου έθεσε ένα καίριο ερώτημα στην βουλευτή της ΝΔ το οποίο φάνηκε ότι δεν μπόρεσε να απαντήσει: «Στα λεωφορεία θα βάλουμε εισπράκτορα να ζητάει πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπει κάποιος μέσα; Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά» τόνισε ο γνωστός σεφ.