Στην Ηλεία ο ιερέας φίλος του Μπάϊντεν! Ο «Father Alex» επέστρεψε στον τόπο που γεννήθηκε (video)

Must Read

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ηλεία, στον τόπο που γεννήθηκε βρίσκεται από το Σάββατο, ο π. Άλεξ Καρλούτσος, ο Έλληνας ιερέας που για δεκαετίες υπηρέτησε την εκκλησία μέσα από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και προσέφερε πλούσιο έργο στην ομογένεια.

Ο γνωστός σε όλους «Father Alex» στις ΗΠΑ και προσωπικός φίλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, το Σάββατο 27 Ιουνίου, στο πλαίσιο των διακοπών που κάνει μαζί με τα παιδιά του και τα δέκα εγγόνια του, κατέπλευσε με τουριστικό σκάφος στο Κατάκολο για να επισκεφθεί στη συνέχεια το Λαντζόι, τον τόπο που γεννήθηκε. Σύμφωνα με το patrisnews.com, αποβιβάστηκε περίπου στις πέντε το απόγευμα και οδικώς πήγε στο Κτήμα Μπριντζίκη, όπου οι ιδιοκτήτες είναι συγγενείς του και έχουν συντηρήσει και το μύλο στον ποταμό Ενιπέα, όπου γεννήθηκε στα τέλη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ο π. Άλεξ.

Λίγο μετά την αποβίβασή του ο π. Αλέξ μίλησε για το Λαντζόι, τον Πύργο, την παρουσία του στην Αμερική, αλλά και για τον πρόεδρο Μπάιντεν. «Αυτός είναι Μπαιντενόπουλος, είναι δικός μας, γνήσιος άνθρωπος» είπε μεταξύ άλλων.
«Εγώ γεννήθηκα εδώ πριν από 76 χρόνια. Όταν μπορούμε ερχόμαστε στην Ελλάδα αλλά θέλω και με τα εγγονάκια μου να πάμε εκεί που γεννήθηκα, να σκεφτώ τη μάνα μου, τον πατέρα μου, το Λαντζόι, τον Πύργο. Φύγαμε τότε σε δύσκολες στιγμές, μετά από τον πόλεμο και δόξα τω Θεώ έχουμε υπηρετήσει την ομογένεια και εδώ έχουμε την χαρά να σας βλέπουμε γιατί εμείς είμαστε πατριώτες και φίλοι» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν ξεχνώ το Λατζόι, δεν ξεχνώ τον Πύργο, εγώ ήρθα πάλι εδώ το ´70, γαμήλιο ταξίδι και που φανταζόμουνα να έχω αυτή τη ζωή που με ευλόγησε ο Θεός, έχω τρία καλά παιδιά που παντρεύτηκαν Έλληνες και τώρα έχουμε 10 εγγονάκια μαζί μας. Τώρα θα πάμε να βρεθούμε με τους εξαδέλφους και να φάμε μαζί. Πρώτα όμως, θα πάμε εκεί που γεννήθηκα στο Μύλο να κάνω τρισάγιο για τους γονείς μου, την γιαγιά μου και τον παππού μου».

Όσο για τον τωρινό πρόεδρο των ΗΠΑ και την αγάπη του για την Ελλάδα, δήλωσε: «Ο Μπάιντεν είναι Μπαιντενόπουλος, όχι Μπαιντενάκης Κρητικός, είναι Μπαιντενόπουλος, Πελοποννήσιος, γνήσιος άνθρωπος…»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This