Πως θα μπαίνουν οι φοιτητές στα ΑΕΙ – Τι θα ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Τι είπε η Νίκη Κεραμέως για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Must Read

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι είναι υπό συζήτηση το πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά: «Και τα ΑΕΙ θέλουν η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης. Τις επόμενες εβδομάδες θα συζητήσουμε όλους τους όρους με το οποίο θα γίνει αυτό εφικτό. Εξετάζεται είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού και εργαστηριακά τεστ για ανεμβολίαστους».

Σε ερώτηση του ΣΚΑΪ αν στα αμφιθέατρα για διδασκαλία θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι φοιτητές, η κ. Κεραμέως απάντησε: «Τα συζητάμε όλα … Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι έχει εμβολιστεί ένα ποσοστό πάνω από 74%. «Τους ευχαριστούμε δημοσίως, είναι ένα τεράστιο βήμα, αλλά δεν φτάνει, χρειαζόμαστε και άλλους», επεσήμανε και έκανε έκκληση σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, να εμβολιαστούν.

Σε ότι αφορά την ηλικιακή ομάδα 12-17, η κ. Κεραμέως τόνισε: «Αν ένα παιδί είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά πασά πιθανότητα και ακολουθώντας τη λογική της επιτροπής  των ειδικών δε θα κάνει τεστ όπως στα πλοία. Έχει δοθεί ευρωπαϊκή έγκριση για εμβολιασμό από τα 12 εδώ και αρκετό καιρό, ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, Ιταλία Ισπανία εφαρμόζουν τον εμβολιασμό στα παιδιά. Από την άλλη πλευρά τα self test θα υπάρχουν τα σχολεία. 1 στα 2 κρούσματα στη χώρα το ανακαλύπταμε από sel test».

«Εμείς θέλουμε αποφοίτους όχι εισαχθέντες»

Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, η Υπουργός Παιδείας επεσήμανε: «Σε σχέση με πέρυσι υπάρχει ένας αριθμός υποψηφίων που δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις… Εμείς θέλουμε αποφοίτους όχι εισαχθέντες».

Και πρόσθεσε: «Κάναμε μια μεγάλη αλλαγή, δηλαδή ότι μπήκανε ακαδημαϊκά κριτήρια για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Θέλουμε φοιτητές, αλλά θέλουμε και αποφοίτους, δεν θέλουμε να εγκλωβίζονται από ένα πανεπιστήμιο από το οποίο δε θα αποφοιτήσουν και να είναι μια ζωή με ένα απολυτήριο λυκείου. Τέθηκαν ελάχιστες προϋποθέσεις για να μην εγκλωβίζονται τα παιδιά μας… Να έχουμε υπόψη μας ότι 4 στους 10 φοιτητές δεν αποφοιτούν ποτέ γιατί δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να φοιτήσουν».

«Η ελάχιστη βάση εισαγωγής καθορίζεται από το ίδιο το πανεπιστήμιο. Αρχιτεκτονικές σχολές πχ. επέλεξαν να πάνε ψηλά, άλλες επέλεξαν να πάνε πιο χαμηλά. Αν το υπουργείο ικανοποιούσε τις προτάσεις των ΑΕΙ για τον αριθμό των εισακτέων στο ακέραιο θα είχαμε -40% φοιτητές στα ΑΕΙ».

Πλέον υπάρχουν δυο επιλογές στο μηχανογραφικό, όπως εξήγησε η Νίκη Κεραμέως: Πρώτη επιλογή Πανεπιστήμια μέσω Πανελλαδικών, δεύτερη επιλογή το παράλληλο μηχανογραφικό για έγγραφη σε δημόσιο ΙΕΚ «και τα παιδιά να ακολουθήσουν το δρόμο της κατάρτισης».

«Στο παράλληλο μηχανογραφικό υπάρχουν θέσεις για web designers, web developers, τεχνικούς τουριστικών επαγγελμάτων που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας και έχουν από φέτος δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού και να δουν έτσι μια προοπτική».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This