Οι 4 εποχές του Πηλίου

Must Read

Στη Γη των Κενταύρων, οι τέσσερις εποχές του χρόνου αποτυπώνονται στον καμβά της φύσης με διαφορετικά χρώματα και αρώματα. Το πρώτο μας οδοιπορικό σας ταξιδεύει εκεί, δίνοντάς σας πολλές αφορμές να την επιλέξετε ως επόμενο σταθμό των διακοπών σας.

  • Από την Βιολέττα Καρυδάκη

Αναμφισβήτητα, είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Ντυμένο με διαφορετικά χρώματα κάθε εποχή, αποτελεί ένα ειδυλλιακό θέρετρο διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι καταπράσινες πλαγιές, η πλούσια χλωρίδα, τα παραθαλάσσια χωριά, τα καταγάλανα νερά, τα πέτρινα καλντερίμια και οι πηγές με το άφθονο τρεχούμενο νερό είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν.

Οι κάτοικοί του, φιλικοί και χαμογελαστοί, είναι πάντα πρόθυμοι να λύσουν κάθε απορία του επισκέπτη με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός αποτελούν τις βασικές πηγές εισοδήματος του Πηλίου. Για πολλούς θεωρείται το ιδανικό μέρος για περισυλλογή και ψυχική ισορροπία, για τους φυσιολάτρες είναι ένας πράσινος παράδεισος, για τους φίλους της άθλησης μια υπέροχη ευκαιρία να κάνουν ιππασία στην παραλία ή σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, πεζοπορία μέσα στη φύση, σκι, ποδηλασία στο βουνό, αλλά και κολύμπι.

Κάθε εποχή χαρακτηρίζεται από μοναδικές εικόνες, που αποτυπώνονται στη μνήμη μας και επανέρχονται ξανά και ξανά όταν ακούμε ή διαβάζουμε για το Πήλιο.

Ο χειμώνας έχει χρώμα λευκό, το τοπίο είναι ζωγραφισμένο με γυμνά δέντρα και στην ατμόσφαιρα αιωρείται η μυρωδιά κούτσουρου που σιγοκαίγεται στο τζάκι. Την άνοιξη, η φύση σε ξετρελαίνει με τις πολύχρωμες πινελιές και τις ευωδιαστές μυρωδιές της. Το καλοκαίρι είναι δροσερό, γεμάτο με εικόνες καταπράσινων τοπίων, κλαδιά δέντρων που έχουν αγγίξει το έδαφος από το βάρος των καρπών τους, απέραντες παραλίες και αναρίθμητους καταρράκτες.

Τέλος, το φθινόπωρο, έχει στρωθεί το κίτρινο χαλί από τα πλατανόφυλλα, τα βαρέλια είναι γεμάτα από τη νέα σοδειά κρασιού και τσίπουρου και τα κούτσουρα είναι στοιβαγμένα στις αυλές των σπιτιών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mensarena.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This