Έκκληση για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Εύβοια – Εκκενώνονται χωριά στην Κω – Μέσα στα σπίτια οι φλόγες στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας!

Must Read

«Κόλαση» φωτιάς στη Δάφνη του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας στην Εύβοια, με αποτέλεσμα να απειλούνται χωριά και να εκκενώνονται ξενοδοχεία στην περιοχή.

Η φωτιά, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, «ξέφυγε» και μέχρι αυτή την ώρα καίει ανεξέλεγκτα, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ζήτησε εκκένωση του χωριού Ρετσινόλακος. Σύμφωνα, εξάλλου, με τα όσα είπε ο δήμαρχος στο evima.gr, η φωτιά που ήδη προσεγγίζει τα χωριά Χρόνια, Σπιάδα, Κοχύλι και Μουρτιά, εξελίσσεται ραγδαία, απειλώντας να φτάσει μέχρι τις Ροβιές και τον Όσιο Δαυίδ.

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση, όμως και τα δύο μέτωπα της φωτιάς είναι πολύ μεγάλα.

Σύμφωνα, εξάλλου, με νεότερες πληροφορίες, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ζήτησε να κηρυχτεί η περιοχή της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και χρειάζεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στα πολλαπλά και διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς, ήδη εκκενώθηκαν προληπτικά και με ασφάλεια τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς, με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας.

«Μαζί με την Πυροσβεστική και τις εναέριες δυνάμεις δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς», δηλώνει ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός που βρίσκεται επιτόπου, σημειώνοντας πως «δυστυχώς ήδη έχει συντελεστεί άλλη μία τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς η φωτιά αποτεφρώνει ένα μοναδικό παρθένο πευκοδάσος».

Ανεξέλεγκτη η φωτιά και στην Κω

Ανεξέλεγκτη παραμένει και η φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην Κω, η οποία, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν μπόρεσε να περιοριστεί, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται ακάθεκτη προς το Ασκληπιείο. Για την συνδρομή της κατάσβεσης ρίψεις νερού επιχείρησαν εναέρια μέσα.

Παράλληλα, δόθηκε εντολής απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή «Τσουκαλαριά», ενώ υπάρχει η πιθανότητα να εκκενωθεί και το Πλατάνι. Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με δεδομένο ότι θα χρειαστούν ενισχύσεις, ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Στο Βασιλίτσι η φωτιά πέρασε μέσα από σπίτια

«Είναι μεγάλη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι και έχει περάσει μέσα από σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουμε εικόνα, για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, αφού έχουν εκκενωθεί οι περιοχές», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. «Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δύο ελικόπτερα, αλλά στη Μεσσηνία υπάρχει μία ακόμη φωτιά σε αγροτοδασική δασική έκταση στην περιοχή Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου – Νέστορος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά με την συγκεκριμένη φωτιά, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι «επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εμείς στείλαμε μηχανήματα έργου ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες και να βοηθήσουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το ίδιο έχουμε πράξει από χθες και στην φωτιά στο Βασιλίτσι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This