Συναγερμός στη Βαρυμπόμπη! Αναζωπυρώθηκε η φωτιά – Εκκενώνονται Ιπποκράτειος Πολιτεία και Δροσοπηγή (video)

Τρόμος για νέο εφιάλτη αν ξεφύγει η κατάσταση - Νέο μήνυμα από το 112

Must Read

Ανησυχία επικρατεί στη Βαρυμπόμπη καθώς πριν λίγη ώρα σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση σε περιοχή ανάμεσα σε Αδάμες και αεροδρόμιο Τατοΐου.

Στο σημείο υπάρχουν κατοικίες και οι πυροσβεστικές δυνάμεις τέθηκαν εκ νέου σε επιφυλακή, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυο καναντέρ τα οποία πραγματοποιούν ρίψεις νερού προκειμένου να προλάβουν μια νέα καταστροφή και δύο ελικόπτερα.

Το δάσος καίγεται ξανά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο είναι δύσβατο και είναι δύσκολο να προσεγγιστεί. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους πυροσβέστες ακούγονται φωνές αγωνίας που κάνουν λόγο για μεγάλη φωτιά και υψηλό θερμικό φορτίο.

Τα μέτωπα είναι τρία, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στο ρέμα της Χελιδονούς και κοντά στα Βασιλικά Κτήματα του Τατοΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη εστία είναι  στο Κρυονέρι.

Πριν λίγη ώρα με νέο μήνυμα το 112 ενημέρωσε όσους πολίτες βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στη Δροσοπηγή ότι υπάρχει φωτιά και πρέπει να εκκενώσουν την περιοχή και να μετακινηθούν προς Αφίδνες και Ωρωπό. 

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 και σε όσους βρίσκονται στο Κρυονέρι προκειμένου να κλείσουν όλες τις καμινάδες, τα παράθυρα, τις πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού και να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Κρυονέρι, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μη διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Ηδη από νωρίς το πρωί, πυροσβέστες επιχειρούν εκ νέου στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που σιγοκαίνε και αποτελούν κίνδυνο για νέα μέτωπα.

Δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά καθώς αναμένεται αύξηση των ανέμων τις επόμενες ώρες, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα για νέες ισχυρές πυρκαγιές στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα και ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου διερευνηθούν τα αίτια της καταστροφής. Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής αποτέλεσαν τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ αλλά, οι καταγγελίες των πολιτών και μια σειρά ερωτημάτων ενός δικηγόρου. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This