Έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, δηλώνοντας υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και των αναστολών εργασίας για όσους δεν εμβολιαστούν.
«Σήμερα που δουλεύουμε έχει 4.000 κρούσματα και οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, που σημαίνει είναι ότι είναι αναγκαίοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Μάκης Δεβελόγλου (πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει εμβολιαστεί).
Όπως ανέφερε ο κ. Δεβελόγλου από τους 592 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κιλκίς και Χαλκιδική, οι 170 (οι 120 σε ενεργά πληρώματα στη Θεσσαλονίκη) είναι ανεμβολίαστοι: «Πρόκειται για ένα ποσοστό αρκετά μεγάλο, γύρω στο 35%».
Και επεσήμανε επιτιθέμενος στις κυβερνητικές αποφάσεις: «Έχει αναλογιστεί κανένας τι θα γίνει από 1η Σεπτεμβρίου όταν οι 170 εργαζόμενοι που εργάζονται σε 120 πληρώματα στη Θεσσαλονίκη, τεθούν εκτός εργασίας; Όλα αυτά το Υπουργείο έπρεπε να τα σκεφτεί πρώτου βγάλει αυτό το νόμο μέσα στο καλοκαίρι στα κλέφτικα, την ίδια ώρα που εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει άδεια και έχουν βάλει πλάτη εδώ και ενάμιση χρόνο με αρκετούς να έχουν νοσήσει».
«Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ανεμβολίαστοι είναι 1.245 από τους 4.000 εργαζομένους συνολικά. Το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσει και από Σεπτέμβρη. Ούτως ή άλλως λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό. Αν προχωρήσουν σε αναστολές εργασίας το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσει με προσωπικό μικρότερο σε ποσοστό από το προσωπικό ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι από αρχές Σεπτέμβρη θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα», είπε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης.
Και πρόσθεσε κάνοντας λόγο για χτύπημα στη δημοκρατία: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα αξιών, το οποίο βιώνει η κοινωνία. Η δημοκρατία βάλλεται από παντού. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήνει στον καθένα να αποφασίζει το τι μέλλει γενέσθαι για τον εαυτό του. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ζητά να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο και τις αποφάσεις».