Πρόταση να αναλάβει ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας (security) τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού, για όσους εισέρχονται στα δικαστήρια της συμπρωτεύουσας, κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η Επιτροπή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (ΕΔΜΘ).
Ειδικότερα, εν αναμονή της ρύθμισης του υπουργείου για τα μέτρα που θα ισχύσουν στα δικαστικά Μέγαρα όλη της χώρας και ενόψει της νέας δικαστικής χρονιάς που ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου, οι προϊστάμενοι των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της πόλης, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου των δικηγόρων, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί κατέληξαν στην παραπάνω πρόταση, ζητώντας, εφόσον αυτή γίνει αποδεικτή, να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι.
Εξειδικεύοντας την πρόταση περί security, η Επιτροπή, υπό τον πρόεδρό της και επικεφαλής του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, πρόεδρο Εφετών Χρήστο Νάστα, τάσσεται υπέρ της τοποθέτησης έξι υπαλλήλων σεκιούριτι στις δύο εισόδους των δικαστηρίων: τέσσερις στην κεντρική και δύο στην πλαϊνή. Σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους και το πώς αυτοί θα εισέρχονται στο Μέγαρο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε συγκεκριμένη πρόταση, και εκτιμάται ότι αυτό θα προβλεφθεί με την ρύθμιση που θα αποφασίσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αναφορικά, πάντως, με τα ποσοστά εμβολιασμού δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προσεγγίζουν το 80%.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου, του Εφετείου και του Ειρηνοδικείου, οι επικεφαλής των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών, όπως επίσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.