Ολοκληρώθηκε, επιτέλους, η περιφορά στην Ελλάδα της γιγάντιας μαριονέτας με το όνομα «Αμάλ», που συμβόλιζε τη μικρή προσφυγοπούλα από τη Συρία, η οποία αναζητά μια νέα πατρίδα στην Ευρώπη!
Αν και, λόγω κορωνοϊού, έχουν απαγορευτεί οι λιτανείες ιερών εικόνων και ακόμη και ο εορτασμός της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο έγινε υπό το αυστηρό βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ. λόγω μέτρων, εντούτοις κανείς δεν είπε το παραμικρό στους διοργανωτές αυτής της επιχείρησης πλύσης εγκεφάλου, οι οποίοι περιέφεραν ανενόχλητοι το ύψους 3,5 μέτρων ξόανο από πόλη σε πόλη, προκαλώντας συνωστισμό. Οι ηθοποιοί, οι διοργανωτές και το κοινό του σόου «Αμάλ» συγκεντρώνονταν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και έκαναν μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.
Από την άλλη, όμως, δεν έγινε παντού ευπρόσδεκτη η τρομακτική μαριονέτα που μεταφέρθηκε σε διάφορες πόλεις της χώρας, με πρώτο σταθμό τη Χίο. Σε πολλές περιοχές, οι κάτοικοι αντέδρασαν στο σόου που έστηναν οι διοργανωτές, οι οποίοι είναι ΜΚΟ με έδρα το εξωτερικό που τζιράρουν δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά και οι ελληνικές «αλληλέγγυες» ομάδες, οι οποίες λάμπουν διά της απουσίας τους στις συμφορές του ελληνικού λαού.
Φυσικά, σε κάθε εμφάνιση της «Αμάλ» ακολουθούσαν από πίσω οι… γνωστοί αντιεξουσιαστές για να λύσουν τις διαφορές τους με όσους θεωρούν «φασίστες». Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, οι εκδηλώσεις γύρω από το ξόανο ματαιώθηκαν άρον άρον. Στην Αθήνα έγιναν επεισόδια στο Μεταξουργείο, όπου από νωρίς κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει ότι έχουν ήδη γίνει… Καμπούλ και δεν επιθυμούσαν να γίνουν μάρτυρες μιας επιχείρησης ψυχολογικής προπαγάνδας, που έχει στόχο να επιβάλει τη μαζική μετακίνηση πληθυσμών με «βιτρίνα» τη μαριονέτα.
«Αντίθετοι στο να έρθει η μουσουλμάνα κούκλα»
Το ίδιο είχε συμβεί και στη Λάρισα, όπου οι κάτοικοι είπαν «όχι» στην κεκαλυμμένη απόπειρα επιβολής του ισλαμικού στοιχείου. Στα Μετέωρα, επίσης, ο δήμος «έριξε πόρτα» στους διακινητές του ξόανου, καθώς ο συνωστισμός θα εκτόξευε τα κρούσματα κορωνοϊού. Επιπλέον, όπως είπε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, «τα Μετέωρα, η μοναστηριακή πολιτεία, η πόλη και ο δήμος μας είναι θρησκευτικός προορισμός. Είμαστε αντίθετοι στο να έρθει η συγκεκριμένη μουσουλμάνα κούκλα “Αμάλ”».
Ο Δήμος Πειραιά, ωστόσο, δεν είχε αντίρρηση στην επίσκεψη του ξόανου και, θέλοντας να κάνει επίδειξη φιλοξενίας, είπε «ναι» σε όλα! Μόνο κόκκινο χαλί δεν έστρωσε στα αμφιβόλου αισθητικής δρώμενα, που οργανώθηκαν έξω από το ιστορικό δημοτικό θέατρο. Πάντως, ο Πειραιάς ήταν και ο τελευταίος σταθμός της διχαστικής αυτής περιοδείας.