Θεσσαλονίκη: 21 λεωφορεία μεταφέρουν τους πρώτους αιτούντες άσυλο στη Νέα Καβάλα

Must Read

Το πρώτο πλοίο, που μεταφέρει περίπου 640 αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο, έφτασε  στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο ΑΠΕ πηγές από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο οποίος έχει αναλάβει τη μεταφορά των αιτούντων άσυλο σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα περιμένουν 21 λεωφορεία, σε κάθε ένα από τα οποία θα βρίσκεται συνοδός του οργανισμού. Επίσης, στο λιμάνι θα υπάρχουν και διερμηνείς για την υποστήριξη της διαδικασίας.

Όλοι οι αιτούντες που έχουν επιβιβαστεί στο πρώτο πλοίο (σύμφωνα με τον ΔΟΜ ο αριθμός τους ανέρχεται σε 642 άτομα) θα μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας.

Η άφιξη του δεύτερου πλοίου στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί για αύριο, γύρω στις 6 το πρωί και θα μεταφέρει 722 άτομα από τη Λέσβο. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του ΔΟΜ, οι 343 αιτούντες θα κατανεμηθούν σε διάφορες δομές της Βόρειας Ελλάδας (κέντρα φιλοξενίας και ξενοδοχεία) και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στη Νέα Καβάλα.

Αντιδράσεις από τον δήμαρχο Παιονίας

Από την πλευρά του, ο νέο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης εξέφρασε την αγωνία του και αποκάλυψε πως θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση ολόκληρης της περιοχής της Νέας Καβάλας στο Κιλκίς αλλά και δυσκολία στη διαχείριση των απορριμμάτων από τη μεταφορά 1.000 από τους συνολικά 1.500 αλλοδαπούς από το κέντρο της Μόριας στην Λέσβο στο Κιλκίς.

Ο κ. Σιωνίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 150-200 κατοίκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This