Στο φως υπόθεση bullying στην Ξάνθη – Αγωγή κατά διευθύντριας σχολείου και γονέων δύο μαθητών

Για «βασανιστήρια» μιλούν οι γονείς του κοριτσιού που έκαναν την αγωγή

Must Read

Δικαστική μάχη δίνουν οι γονείς μας κοπέλας στην Ξάνθη για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν όλα όσα βίωσε το παιδί τους στο σχολείο. Κάνουν λόγο για «βασανιστήρια» και εγκαλούν τους γονείς δύο συγκεκριμένων μαθητών, αλλά και τη διευθύντρια του σχολείου, για την οποία υποστηρίζουν ότι αδιαφόρησε, απέκρυψε την αλήθεια και προσπάθησε να παραπλανήσει δικαστήριο με ψευδή γεγονότα.

Μάλιστα, οι γονείς αποκαλύπτουν ότι στο κορίτσι έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα από τα όσα υπέστη και λαμβάνει ψυχιατρική αγωγή τα τελευταία τρία χρόνια και «δύο φορές την ημέρα λαμβάνει Xanax», ενώ παρακολουθεί «πλήθος συνεδριών από παιδοψυχολόγο»

«Δημιουργήθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στην κόρη μας, η οποία πλέον παρακολουθείται από ειδικούς και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Η κόρη μας πλέον παλεύει να αντιμετωπίσει ψυχικές ασθένειες. Έχει χάσει δύο χρόνια από τη ζωή της σύμφωνα με τη γνώμη του παιδοψυχιάτρου και χρειάζεται ακόμα δύο χρόνια θεραπείας», αναφέρεται στην αγωγή.

Στην αγωγή των γονέων προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης που δημοσιοποιεί το protothema.gr γίνεται αναφορά στη σχολική χρονιά 2017-2018 (ήταν στη Β’ Γυμνασίου τότε η κοπέλα) και επιρρίπτονται κατηγορίες σε δύο μαθητές για συνεχόμενες προσβολές, ψυχικές και σωματικές βλάβες.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς του κοριτσιού εκτός από τις συνεχείς λεκτικές προσβολές, οι δύο συμμαθητές της την «χτυπούσαν στα γεννητικά όργανα».  Σε άλλο σημείο της αγωγής, οι γονείς αναφέρουν: «Οι αναφερόμενες στην αγωγή μας συμπεριφορές πέραν του αδικήματος του άρθρου 312 ΠΚ, μπορούν να ενταχθούν στην αντικειμενική υπόσταση και πολλών άλλων εγκλημάτων, ιδίως δε συνιστούν: Εξύβριση, δυσφήμιση, παράνομη βία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απλή σωματική βλάβη, απρόκλητη σωματική βλάβη».

Η μητέρα της κοπέλας ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά και οι γονείς των δύο μαθητών «για το πλημμεληματικό αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Στην περίπτωση της αγωγής μας χρήζει εφαρμογής το άρθρο 923 ΑΚ, που προβλέπει ότι όποιος έχει την εποπτεία του ανηλίκου ευθύνεται για τη ζημία που προξένησε παράνομα σε τρίτον».

Σε ότι αφορά τη διευθύντρια του σχολείου, οι γονείς της κοπέλας υποστηρίζουν ότι την ενημέρωναν για ό,τι συνέβαινε και τη βία που ασκείτο στην κόρη τους: «Της είχαμε πει ότι συμμαθητής της την χτύπησε στα γεννητικά όργανα και καθημερινά της ασκούσε εντός και εκτός σχολείου λεκτική και ψυχολογική βία».

Από την πλευρά της, η διευθύντρια φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν αντιλήφθηκε κάτι το σοβαρό και πως η κοπέλα δεν της είχε κάνει παράπονα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, ισχυρίζεται ότι «δεν έκαναν την κοπέλα παρέα επειδή είχε ψυχολογικά προβλήματα λόγω προβλήματος υγείας της μητέρας της».

Ωστόσο, οι γονείς του κοριτσιού απαντούν: «Δεν είχε ψυχολογικά λόγω της μητέρας της, καθώς δεν έπασχε από κάτι σοβαρό. Ενημερώσαμε για όλα όσα συνέβαιναν τη διευθύντρια και εκείνη είπε πως θα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This