Για όλο το υπόλοιπο της ζωής του θα θυμάται ένας κυνηγός στην Κοζάνη, την τρομακτική περιπέτεια που έζησε, όταν ξαφνικά από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στα δόντια μιας αρκούδας, στον Αυγερινό Βοϊου.
Μάλιστα, την ανατριχιαστική ιστορία του περιγράφουν σε ανάρτησή τους με λεπτομέρειες οι άνθρωποι του Κυνηγητικού Συλλόγου Κοζάνης:
«Αυγερινός Βοΐου. Χθες 20/10. Το κυνήγι αγριόχοιρου στήθηκε λίγο πιο κάτω από το χωριό, στους παλιούς εγκαταλειμμένους μπαχτσέδες που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, αλλά τώρα οι αγριομηλιές και οι καστανιές βρήκαν τον χώρο και κατέλαβαν τα πάντα. Ο φίλος μας σε ρόλο παγανιέρη μέσα στην πυκνή βλάστηση προσπαθούσε να ξεσηκώσει τα θηράματα. Ένας θάμνος, μία βατσινιά ξαφνικά κουνήθηκε και το τεράστιο ζώο ξεχύθηκε στο μονοπάτι» εξιστορούν και συνεχίζουν: «Η εμπειρία σε αυτές τις περιπτώσεις κάνει τη διαφορά. Ποτέ μη φράζεις το μονοπάτι διαφυγής της.
Ο Σάκης ενστικτωδώς ελευθέρωσε το μονοπάτι πέφτοντας αριστερά. Πολύ μικρή η απόσταση και στενό το μέρος. Η επαφή ήταν αναπόφευκτη. Το ταραγμένο ζώο έχωσε στο στόμα του το δεξιό μηρό. Οι κάτω κυνόδοντες τρύπησαν το πόδι αλλά οι πάνω ευτυχώς βρήκαν στο κινητό. Προφανώς δεν ήθελε να σκοτώσει. Την ίδια στιγμή χάθηκε τρέχοντας στο δάσος.
«Συνυπάρχουμε καθημερινά», μας είπε ο Σάκης. «Δεν τις πειράζουμε, δεν μας πειράζουν. Σαράντα χρόνια συναντιόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο. Ήταν να γίνει». «Με δάγκωσε αρκούδα» ενημέρωσε τους συν κυνηγούς του που μέχρι να αντικρύσουν τα αίματα στο σχισμένο παντελόνι το ρίξανε στο καλαμπούρι. Στο κέντρο υγείας Τσοτυλίου κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά στο νοσοκομείο Κοζάνης για προληπτικούς λόγους. Εκεί οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματα.
Αφού άντεξε η αορτοστεφανιαία παράκαμψη (bypass), όλα τα άλλα θα περάσουν. Η θεά Άρτεμης εκφράζει τη θεοποίηση του κυνηγιού. Μιας δραστηριότητας που οι αρχαίοι ποιητές εξύμνησαν για τον ηθικό και παιδαγωγικό της ρόλο. Η θεά Άρτεμης, κυνηγός και η ίδια, ήταν η προστάτιδα του κυνηγιού και των ζώων αλλά ταυτόχρονα και τιμωρός για εκείνους που δεν τηρούσαν τον ηθικό κώδικα συμπεριφοράς προς αυτά.
Έννοιες όλο και πιο δυσνόητες και αντιφατικές στον σύγχρονο τρόπο σκέψης και πολιτικής ορθότητας που επιβάλλεται από τους opinion makers και το life style της εποχής. Γεγονός όμως παραμένει, ότι για χιλιάδες χρόνια τώρα, το κυνήγι αποτελεί τη σημαντικότερη και πιο δυνατή μορφή επαφής του ανθρώπου με τη φύση».