Μετά τη… μυθική (πλέον) ατάκα ότι τα δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες θα οδηγήσουν τη χώρα σε… μνημόνιο και μετά την «μεταφυσική» πρόβλεψη ότι «η πανδημία σε ένα-ενάμιση μήνα θα έχει τελειώσει», ο Άδωνις Γεωργιάδης ξαναχτυπά: «Ας πούμε ότι το κράτος πλήρωνε όλα τα τεστ, αυτό δεν είναι δωρεάν, τα δικά μας λεφτά (σ.σ. όταν λέει ‘τα δικά μας’ ποιων ακριβώς εννοεί;) ξοδεύει το κράτος, θα έπρεπε να αυξηθούν οι φόροι».
Ορίστε λοιπόν γιατί η Κυβέρνηση δεν προνοεί για δωρεάν τεστ στους πολίτες. Γιατί σκέφτεται την τσέπη τους και το πως δεν θα την επιβαρύνει με επιπλέον φόρους… Πραγματικός τραγέλαφος.
Όσο για τον εμπαιγμό με την τιμή των μοριακών τεστ (PCR), τα οποία πλέον θα κοστίζουν 47 ευρώ (πλαφόν) για τους πολίτες, ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν κατανοεί τις επικρίσεις και την κατακραυγή και βρίσκει την τιμή «πολύ λογική και δίκαιη».
«Αναζητήσαμε μέσα σε από εξαντλητικό διάλογο με την ιατρική κοινότητα και τον εργαστηριακό τομέα τη χρυσή τομή που θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή τιμή χωρίς τεθεί κίνδυνος για την επάρκεια των τεστ, τη λειτουργία των εργαστηρίων και την ποιότητα των τεστ προτού καταλήξουμε στα 47 ευρώ», είπε ακόμα στην ΕΡΤ1.
Και πρόσθεσε: «Η δυνατότητα των εργαστηρίων να λειτουργούν με κέρδος παραμένει και μπορούν να κάνουν τεστ σε χαμηλότερη τιμή. Συνυπολογίστηκαν οι μεταβολές αυτές προτού αποφασιστεί το πλαφόν. Οι μεγάλες αλυσίδες μπορούν να πάνε και χαμηλότερα αλλά τα επαρχιακά δεν μπορούν λιγότερο».
Σε ότι αφορά τις φωνές για συνταγογράφηση των PCR, ο κ.Γεωργιάδης έριξε το μπαλάκι στο Υπουργείο Υγείας: «Έχει λογική σαν αίτημα αλλά αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας να το αποφασίσει καθώς θα ενσωματώνονταν στα έξοδα του ΕΟΠΥ, κάτι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν μπορεί ο ΕΟΠΥ να το επωμιστεί. Δεν είναι τόσο απλό, πόσα τεστ θα συνταγογραφούνται; Εάν μιλήσουμε για συνταγογράφηση αυτό θα αφορά ιατρικούς λόγους».
Τι ακριβώς εννοεί ο κ.Γεωργιάδης λέγοντας «ιατρικούς λόγους»; Η υγειονομική κρίση και η ανάγκη επιβεβαίωσης της νόσησης δεν είναι «ιατρικός λόγος»;