Κανένα σχέδιο σε σχέση με τα νοσοκομεία δεν την ενδιαφέρει ούτε να έχει ούτε να αποκτήσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν έφτανε η πανδημία, ήρθε και η κακοκαιρία «Ελπίδα» για να αποδείξει στους Έλληνες ότι το κυβερνητικό επιτελείο δεν προχωρά με κανέναν σχεδιασμό και καμία οργάνωση για τη διακυβέρνηση του τόπου.
Η κακοκαιρία ενέτεινε τα ήδη σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεων. Δεν είναι τυχαία και η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με τον τεράστιο αριθμό των νεκρών που δεν χωρούν στους νεκροθαλάμους των νοσοκομείων, γιατί λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν τους παραλάμβαναν!
Ξεσπαθώνει και η Παγώνη!
Ακόμα και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η οποία δεν χαρακτηρίζεται για τις αντικυβερνητικές της θέσεις, δήλωσε ρητά και απερίφραστα ότι «δεν υπήρχε σχέδιο για τα νοσοκομεία με το προσωπικό να κάνει τριπλοβάρδιες»! Και όλα αυτά, τη στιγμή που ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης όχι απλά δείχνει να είναι εκτός πραγματικότητας αλλά ωραιοποιεί και το χάος, λέγοντας ότι «τα νοσοκομεία που εφημέρευαν δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα, εκτός του Σωτηρία όπου υπήρξε μια δυσλειτουργία».
«Το χάος που επικράτησε στα νοσοκομεία αυτές τις τρεις ημέρες λόγω της έντονης χιονόπτωσης καθώς το κράτος δεν είχε προνοήσει ούτε γι’ αυτό σε μια περίοδο που η πίεση είναι έντονη. Δυστυχώς για τα νοσοκομεία δεν υπήρχε σχέδιο, ήταν δύσκολη η πρόσβαση», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη συμπληρώνοντας πως «μέσα στα νοσοκομεία, στο Γ. Γεννηματάς, στο Σωτηρία, στο Παίδων Πεντέλης, δεν μπορούσε να κουνηθεί τίποτα. Άνοιξαν τους κεντρικούς δρόμους… μέσα στα νοσοκομεία δεν είχαν ανοίξει … υπάρχουν κτίρια ξεχωριστά, προσπαθούσαμε να επικοινωνήσει το ένα με το άλλο».
Τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος όσο και οι ίδιοι οι νοσηλευτές κατήγγειλαν πως αναγκάστηκαν να κάνουν διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες αυτές τις ημέρες καθώς δεν μπορούσαν να τους αντικαταστήσουν οι συνάδελφοί τους.
«Υπήρχε προσωπικό που έκανε τρεις βάρδιες συνεχόμενες, προσπαθούσε πάνω στα εξεταστικά κρεβάτια να ξαπλώσει για δύο ώρες. Γιατί τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα, δεν υπήρχαν κρεβάτια να πάει κάποιος μια ώρα, να αισθανθεί ότι ξεκουράστηκε, να συνεχίσει. Όλοι αυτοί είχαν οικογένειες και παιδιά στα σπίτια τους, προσωπικές υποχρεώσεις … για τα νοσοκομεία έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των δρόμων, για την πρόσβαση των ασθενών, αυτό έχει προτεραιότητα πάνω από όλα» επιβεβαίωσε με τη σειρά της η Ματίνα Παγώνη.