Απολογούνται σήμερα οι επτά συλληφθέντες για το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της ιστορίας και τι δήλωσε ο δικηγόρος των δύο ιδιοκτητών

Must Read

Απολογούνται σήμερα, Σάββατο, οι επτά συλληφθέντες, για την υπόθεση του γηροκομείου – κολαστήριου στα Χανιά και τα όσα φρικιαστικά συνέβαιναν εκεί.

Κατηγορούμενοι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, είναι οι δύο ιδιοκτήτριες, δύο γιατροί, δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας του γηροκομείου. Άλλα 30 άτομα, ανάμεσά τους συμβολαιογράφοι, γιατροί και υπάλληλοι του Δημοσίου, κατηγορούνται για πλημμελήματα. Οι επτά συλληφθέντες κατηγορούνται από κοινού για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για ανθρωποκτονίες τελεσθείσες εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο και δια παραλείψεως κατά συρροή και σε απόπειρα, για συνολικά 30 θανάτους ηλικιωμένων από το 2009 έως το 2021 και οκτώ απόπειρες.

Οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως για τη δράση των κατηγορούμενων σε βάρος των ηλικιωμένων τροφίμων της μονάδας φροντίδας, προκαλούν ανατριχίλα! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την ώρα που οι οικογένειες των ηλικιωμένων πλήρωναν μέχρι και 1200 ευρώ τον μήνα, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό του κολαστηρίου, τους έδιναν αποφάγια ή ληγμένες τροφές και τους άφηναν να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Η οικονομική εκμετάλλευση, οι απάτες με τα ακίνητα και τα βαριά ψυχοφάρμακα, που τους ακινητοποιούσαν, συνθέτουν το παζλ της φρίκης, για το γηροκομείο.

Διαβάστε ακόμη: Μαρτυρούσαν κάθε μέρα οι ηλικιωμένοι στο γηροκομείο κολαστήριο των Χανίων!

Ο ρόλος των επτά

Σε ότι αφορά στον ιδιαίτερο ρόλο που κατηγορούνται πως διαδραμάτιζαν οι επτά, μεταξύ άλλων:

Η 67χρονη ιδιοκτήτρια «κατείχε διευθυντική και καθοδηγητική σχέση  έχοντας τον πρώτο και τελευταίο λόγο επι παντός επιστητού. Φρόντιζε να εφαρμόζεται και να τηρείται κατά γράμμα από τα υπόλοιπα μέλη και το λοιπό προσωπικό, η δική της έμπνευσης και αρχιτεκτονικής μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης…

Η 43χρονη συνδιαχειρίστρια της ΜΦΗ φέρεται πως «φρόντιζε να εφαρμόζεται και να τηρείται κατά γράμμα από τα υπόλοιπα μέλη και το λοιπό προσωπικό η μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης….»

Ο 50χρονος ιατρός – υγειονομικός υπεύθυνος της μονάδας «διαδραμάτιζε στην τέλεση των ανωτέρω πράξεων και παραλείψεων κεντρικό ρόλο….» καθώς όπως αναφέρεται εκτός του ότι δεν ασκούσε τα καθήκοντά του ως υγειονομικός υπεύθυνος, εξέδιδε «εικονικά και δη ψευδή επι της ουσίας Ιατρικά Πιστοποιητικά Θανάτου….»

Ο 70χρονιος ψυχίατρος, πέραν της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του, όπως αναφέρεται, «προέβαινε την συνταγογράφηση πληθώρας ισχυρών ψυχιατρικών φαρμακευτικών σκευασμάτων στα ΑΜΚΑ των ηλικιωμένων, τα οποία χρησιμοποιούταν στην συνέχεια με υπερδοσολογία για να καταστεί εφική η χημική καθήλωση των φιλοξενουμένων».

Οι δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών όπως και ο 42χρονος διοικητικός υπάλληλος – νοσηλευτής, φέρονται  συνολικά πως «φρόντιζαν να εφαρμόζεται και να τηρείται κατά γράμμα από τα υπόλοιπα μέλη και το λοιπό προσωπικό η μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης…» ενώ κατά περίπτωση οι δύο νοσηλεύτριες φέρονται να προέβαιναν σε απάνθρωπες και εξευτελιστικές πρακτικές σε βάρος των ηλικιωμένων, και ο 42χρονος πως υπο την καθοδήγηση της ιδιοκτήτριας, «έλεγχε τα επισκεπτήρια των φιλοξενουμένων έτσι ώστε να μη δύνανται οι συγγενείς να έχουν άμεση πρόσβαση και αντίληψη για την υγεία και την κατάσταση των ηλικιωμένων».

Τι είπε ο δικηγόρος των δύο ιδιοκτητών

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ρουσσόπουλος, δικηγόρος των δύο ιδιοκτητών του γηροκομείου, μητέρας και κόρης, αντέκρουσε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως όλα θα καταρρεύσουν σύντομα, γιατί δεν έχουν ισχυρές νομικές βάσεις.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν χρήματα και κοσμήματα, ανάμεσά τους και βέρες τρόφιμων που έχασαν τη ζωή τους, ενώ το οικονομικό κέρδος από τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων, αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της ιστορίας

Η πρώτη που ξεκίνησε τις νομικές διαδικασίες και έφερε «τσουνάμι» αποκαλύψεων είναι η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, που κινήθηκε δικαστικά και έφερε στο φως τους περίεργους θανάτους, καθώς ο πατέρας της ήταν ένα από τα θύματα του κολαστηρίου.

«Οι ψυχές δεν επιστρέφουν, τα ποσοστά θανάτου μιλούν από μόνα τους. Ανοίγει ο δρόμος της Δικαιοσύνης. Υπάρχει ένας βαθμός ικανοποίησης που η πολιτεία φαίνεται πως θα λειτουργήσει στο στάδιο της καταστολής γιατί στο στάδιο πρόληψης, απέτυχε παταγωδώς. η μονάδα παρέμεινε ανοιχτή με αποτέλεσμα να απασχολήσει εκ νέου τις Αρχές δύο φορές, τη δεύτερη μάλιστα για πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Είναι η πιο συγκλονιστική υπόθεση που έχω χειριστεί μέχρι τώρα και έχω μεγάλη ανάγκη να πιστέψω στην ελληνική Πολιτεία. Περιμένω να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Οι συγγενείς των θανόντων είχαν χάσει την πίστη τους. Ελπίζω να είναι η αρχή για να έλθουν κάποιες αλλαγές που αξίζουν σε μία ευνομούμενη Πολιτεία», ανέφερε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Στην ίδια εκπομπή είχε μιλήσει και η ιδιοκτήτρια της δομής. Η κυνική της δήλωση προκαλεί αποτροπιασμό. «Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;» είχε πει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This