Οι τούρκοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εξαπολύσει μία συκοφαντική εκστρατεία κατά της Ελλάδας, η οποία συνδέεται άμεσα με τα σχέδια τους για «αλλαγή της κυριαρχίας» των νησιών του Αιγαίου. Παραπέμπει μάλιστα στην στρατηγική που είχαν ακολουθήσει πριν την εισβολή στην Κύπρο, όπου και τότε που διέδιδαν περιπτώσεις δήθεν παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους ελληνοκύπριους, προκειμένου να δικαιολογήσουν την εισβολή.
Ακριβώς το ίδιο κάνουν και σήμερα, με συκοφαντικά δημοσιεύματα που δεν αντέχουν στην κοινή λογική, ώστε να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως μία χώρα που σκοτώνει πρόσφυγες και μετανάστες, σε αντίθεση με την Τουρκία που δήθεν τους φιλοξενεί και τους προστατεύει!
Το δημοσίευμα όμως που διακίνησε – άγνωστο για ποιους λόγους – ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, είναι πραγματικά εξωφρενικό.
But she says Greek officials mistreated her and turned her back; she is now in prison in Turkey. From her cell, the woman, who asked to remain anonymous for her safety, filed a lawsuit against Greece on Friday at the European Court of Human Rights.https://t.co/BADrEpwGuL
— Anastasios Telloglou (@telloglou) February 18, 2022
Μια Γαλλίδα λοιπόν κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι ανάγκασαν την ίδια και άλλους μετανάστες να επιστρέψουν στα σύνορα και από εκεί στην Τουρκία, παραβιάζοντας τα δικαιώματά της τόσο ως άτομο που δραπετεύει από διώξεις όσο και ως Ευρωπαίος πολίτης.
Σε δικαστικά έγγραφα που φέρνει στο φως το Associated Press, η 32χρονη γυναίκα, η οποία έχει τουρκική καθώς και γαλλική υπηκοότητα, ισχυρίζεται ότι αυτή και ο σύζυγός της προσπαθούσαν να φύγουν από την Τουρκία για να γλιτώσουν από ποινές φυλάκισης που είχαν πολιτικά κίνητρα.
Πέρασαν τον ποταμό Έβρο με βάρκα στην Ελλάδα στο δρόμο για τη Γαλλία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η γυναίκα. Αλλά λέει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι την κακομεταχειρίστηκαν και της γύρισαν την πλάτη. τώρα βρίσκεται στη φυλακή στην Τουρκία. Από το κελί της η γυναίκα, που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της για την ασφάλειά της, κατέθεσε την Παρασκευή μήνυση κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ειδικοί που ασχολούνται με παρόμοιες υποθέσεις λένε ότι η ιστορία της Γαλλίδας φαίνεται να είναι η πρώτη τέτοια υπόθεση που προσάγεται στο δικαστήριο και αφορά Ευρωπαίο πολίτη.
Το σενάριο αυτό θα μπορούσε να σταθεί μόνο εάν η Γαλλίδα ήταν κουρδικής καταγωγής. Αλλά στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αντίθετα, αφού η συγκεκριμένη είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου, θα μπορούσε με πολλούς τρόπους να έρθει νόμιμα τόσο στην Ελλάδα όσο και την Γαλλία. Απλούστατα θα μπορούσε να επισκεφτεί την πρεσβεία της Γαλλίας!
Ποιος λοιπόν μπορεί να πιστέψει ότι μία γυναίκα η οποία κρατείται στα τούρκικα κάτεργα, προβαίνει σε ενέργειες που δεν υποκινούνται από το τουρκικό κράτος;
Και κυρίως, πως είναι δυνατόν Έλληνες δημοσιογράφοι να αναπαράγουν αυτές τις θεωρίες χωρίς να αναρωτιούνται για τα αυτονόητα;