Με διαδοχικές δηλώσεις τους στη Βουλή ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών διέψευσαν ότι διαφωνούν για τους χειρισμούς στην ουκρανική κρίση. Ωστόσο δεν εξήγησε κανείς από τους δύο γιατί ο υπουργός Εξωτερικών δεν συμμετείχε στην σύσκεψη στην οποία αποφασίσθηκε η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία! Το μόνο που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι ενημερώθηκαν… τηλεφωνικά όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε ειδική συνεδρίαση.
Ο Κ. Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα πως «αν ψάχνετε εντός της κυβέρνησης διαφωνίες, λυπάμαι, ψάξτε αλλού. Οι σχέσεις μου όχι μόνο είναι απόλυτα αρμονικές αλλά μπορώ να σας ενημερώσω ότι συντάσσονται απόλυτα».
«Όταν ένας Υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί, ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον αποπέμψει», σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε υπαινικτικά: «εγώ δεν υπαινίχθηκα ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ σας, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να απαντήσει. Απάντησε σε άλλους, όχι σε εμένα, δεν ξέρω σε ποιον, ας μας πει αυτός».
«Ξέρω ότι δεν το υπαινιχθήκατε εσείς, όμως υπάρχει ανακοίνωση του κόμματός σας», απάντησε ο Ν. Δένδιας και πρόσθεσε ότι η παρουσία του δίπλα στον πρωθυπουργό δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση.
Υπογραμμίζεται ότι ο Ν. Δένδιας δέχθηκε τα βέλη του ΚΙΝΑΛ. Και στην πρωτολογία του και στην δευτερολογία του ο Μιχ. Κατρίνης είπε ότι «αφήσαμε ακέφαλο το προξενείο στη Μαριούπολη επί 15 μήνες» και έκανε λόγο για «συναντήσεις-φιάσκο όπως η πρόσφατη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογο του της Ρωσίας, ο οποίος λίγες ημέρες μάλιστα μετά μίλησε και για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Μάλιστα ρώτησε αν έχει απαντηθεί «επαρκώς και καταλλήλως» η τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ.
Ο υπουργός Εξωτερικών υπερασπίσθηκε την συνάντηση με τον Λαβρόφ, λέγοντας ότι το ίδιο θα έκανε και με άλλους υπουργούς Εξωτερικών και αναρωτήθηκε αν κατηγορείται ότι δεν προέβλεψε τον πόλεμο.