Την δική του απάντηση για τις φήμες που τον θέλουν εραστή της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρα ενός εκ των τριών παιδιών, δίνει ο κουμπάρος της οικογένειας Δασκαλάκη, ψαράς στο επάγγελμα.
Ο νονός της Μαλένας διαψεύδει μέσω του δικηγόρου του, Κωνσταντίνου Κρεμμύδα, ότι είχε εξωσυζυγική σχέση με την κατηγορούμενη και ότι ήταν πατέρας ενός εκ των τριών παιδιών ενώ κάνει λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας και τηλεδολοφονία χαρακτήρων».
«Στο πλαίσιο του “κυνηγιού μαγισσών”, εντός του κοινωνικού κύκλου κατηγορούμενης, συντελείται μία βάναυση προσβολή στο πρόσωπο εντολέα μου και νονού της μικρής Μαλένας, ο οποίος από επαγγελματίες και μη, πολύπειρους τηλεσπιλωτές συνειδήσεων και τηλεδολοφόνους χαρακτήρων, φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την κατηγορούμενη και να είναι ο φυσικός πατέρας θανόντος τέκνου» είπε αρχικά ο δικηγόρος του.
Όπως υποστήριξε πρόκειται για άθλια στοχοποίησή του, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και την αλήθεια. «Η καθημερινή βάναυση βεβήλωση της προσωπικότητάς του, καθώς και οι μομφές και οι απειλές που δέχεται από αυτόκλητους εκδικητές, που βλέπουν τον εαυτό τους ως εισαγγελέα και ανακριτή μαζί, καθιστά άμεση την ανάγκη για επέμβαση των δικαστικών αρχών και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπαίτιοι» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Το επόμενο στάδιο αυτής της ανθρωποφαγίας και του κανιβαλισμού, αναρωτιέμαι ποιο θα είναι; Ο προπηλακισμός ή ακόμα και ακραίες βίαιες συμπεριφορές σε βάρος αθώων ανθρώπων; Δυστυχώς, οι αρμόδιες δικαστικές και λοιπές εν γένει διωκτικές αρχές, με την παθητική τους στάση σε όσα εξελίσσονται, έχουν επιτρέψει αυτές τις συμπεριφορές, παρά την ευθύνη που έχουν για την εφαρμογή του νόμου, σε αδικήματα που σε πολλές περιπτώσεις διώκεται αυτεπάγγελτα».
«Τυχαίοι, καθημερινοί άνθρωποι αποτελούν ”βορά” σε τρίτους, που υποκινούν τα πλήθη»
Στην συνέχεια ο Κωνσταντίνος Κρεμμύδας εξήγησε: «Το μεγαλύτερο διακύβευμα για τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με υποθέσεις που συγκεντρώνουν το δημόσιο ενδιαφέρον, είναι αφενός μεν πως αυτή θα λειτουργεί ανεξάρτητα και ανεπηρέαστη από την κοινή γνώμη, αφετέρου δε, πως θα προστατευθούν τυχαίοι, καθημερινοί άνθρωποι, που βρίσκονται στο ευρύτερο κοινωνικό και συγγενικό περιβάλλον του εκάστοτε κατηγορούμενου και αποτελούν ”βορά” σε τρίτους, που υποκινούν, -για τα δικά τους προσωπικά συμφέρονται και προβολή, χωρίς να έχουν στοιχεία για τα λεγόμενά τους– τα πλήθη σε ανάρμοστες ψευδείς και λίαν προσβλητικές αναρτήσεις και συμπεριφορές.
Ως εκ τούτου, ο δικηγόρος καταλήγει λέγοντας πως καθίσταται πλέον επιβεβλημένη η τιμωρία αυτών που προσβάλλουν τον νονό της Μαλένας και την οικογένειά του, αλλά και «η αστική του αποκατάσταση».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του είχε αναφέρει ότι πριν από τον θάνατο της Ίριδας είχε φύγει από το σπίτι γιατί έμαθε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε βρει άλλον άνδρα.
Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η έλλειψη συναισθήματος δεν είναι στοιχείο που οδηγεί στην ενοχή»
Το δικό του σχόλιο έκανε για την υπόθεση στην Πάτρα, που ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα, ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάνοντας σαφές πως τα σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά και όχι οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου.
«Οι αναλύσεις των ψυχολόγων πάνω στη συμπεριφορά των κατηγορουμένους δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, γιατί στα δικαστήρια κοιτάνε τα στοιχεία» είπε αρχικά ο δικηγόρος, εξηγώντας πως στην υπόθεση της Πάτρας, η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή.
Ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης. Στο πλαίσιο αυτό, είπε πως στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινούς μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.
Ο δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου.
«Στις πιάτσες να πάνε, από εκεί θα αντληθούν πλούσια στοιχεία»
Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε πως επειδή είναι μία ναρκωτική ουσία, οι Αρχές θα πρέπει να συναργαστούν με τη Δίωξη Ναρκωτικών Πάτρας. «Να πάνε στις πιάτσες γιατί από ‘κει πέρα μπορούν να αντληθούν πλούσια στοιχεία για το πώς μετακινήθηκε η κεταμίνη» τόνισε.
Ολοκληρώνοντας, ο δικηγόρος τόνισε πως θα ήταν καλό να εξεταστεί από έναν ψυχίατρο, καθώς μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία και συμπλήρωσε πως εάν αποδειχθεί πως η ενέργεια της κατηγορουμένης είναι απόρροια μιας οργανικής ή συνειδησιακής διαταραχής, τότε έχει το ακαταλόγιστο και δεν καταλογίζεται η πράξη.
Αναφορά στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που εξετάζονται εκ νέου, μετά τα στοιχεία που απέδειξαν πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι εγκληματική ενέργεια έκανε και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.
Ο κ. Λέων είπε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν το ίδιο και για τους δύο πρώτους θανάτους, με τον ίδιο μηχανισμό, αυτόν της έλλειψης οξυγόνου. «Όσον αφορά στο πρώτο παιδί, νομίζω την απάντηση και τη λύση πέρα από την τριμελή επιτροπή, θα δώσει και ο καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Μανώλης Αγαπητός και αυτό γιατί τα εύρημα, σε ό,τι αφορά τη Μαλένα είναι αυτά που ανέδειξε ο ίδιος» επισήμανε ο κ. Λέων.
Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε πως στην πρώτη έκθεση έχουμε προβλήματα με την καταγραφή της αιτίας θανάτου, καθώς άλλο έχει καταγράψει ο παθολογοανατόμος και άλλο ο ιατροδικαστής. «Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στη λήψη των δειγμάτων, με τον ιατροδικαστή να τονίζει πως ένα βασικό και ζωτικό όργανο από το οποίο πρέπει να ληφθεί δείγμα είναι ο εγκέφαλος, κάτι το οποίο δε συνέβη στην πρώτη περίπτωση» συμπλήρωσε.
Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της Ίριδας, ο κ. Λέων είπε πως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στη χθεσινή ανάσυρση του tablet, o ιατροδικαστής ανέφερε πως η διαδικασία δεν έχει ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και αφορά αποκλειστικά την αστυνομία καθώς ενδέχεται να αποκαλύψει στοιχεία για την πορεία της κεταμίνης.