«Burnout FREE ECI Project»- Η εναρκτήρια Διακρατική Συνάντηση

Must Read

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Burnout FREE ECI Project «Burnout of Professionals and Parents with Children with   Disabilities: Prevention,  common  challenges,  and  mutually   empowering methodologies and practices in Early Child Intervention Services» (No: 2021-1-EL01-KA220-ADU-000035230) του προγράμματος Erasmus+ Συμπράξεις Συνεργασίας KA220, Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με συντονιστή φορέα την ΑΜΥΜΩΝΗ και φορέα διαχείρισης το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY), πραγματοποιήθηκε η Εναρκτήρια Διακρατική Συνάντηση (Kick-off Meeting) στη Βάρνα, Βουλγαρία στις 14 και 15 Μαρτίου 2022.

Όσοι δεν είχαν την δυνατότητα να παρευρεθούν δια ζώσης, συμμετείχαν διαδικτυακά.

«Όλοι μαζί είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες  και να συνεργαστούμε, αποκτώντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις δράσεις του έργου και τους ρόλους και τις ευθύνες του κάθε εταίρου. 

Ο συνδυασμός ειδικοτήτων και τεχνογνωσίας μεταξύ των εταίρων θα ενισχύσει την αμοιβαία μάθηση και θα διασφαλίσει  ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών δράσεων και αποτελεσμάτων για την υποστήριξη και ενδυνάμωση γονέων με παιδιά με αναπηρία και Επαγγελματιών στο χώρο   της Πρώιμης  Παρέμβασης   ως   προς το να αντιμετωπίσουν τη “γονική και επαγγελματική   εξουθένωση”   (Burnout)  και   να   προσφέρουν   με το πιο αποτελεσματικό τρόπο υποστήριξη και φροντίδα στα παιδιά, διασφαλίζοντας τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις εξέλιξης κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Οι συνεργάτες του Burnout Free ποζάρουν όλοι.

Κατά τη διάρκεια της Διακρατικής Συνάντησης είχαμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε την όμορφη και φιλόξενη Βάρνα και να επισκεφθούμε το Karin Dom. Το Karin Dom είναι ένα σύγχρονο κέντρο που παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους – πρότυπο για τη Βουλγαρία και το εξωτερικό. Στο Karin Dom μάθαμε ακόμα για το Baby Box που διανέμεται σε κάθε γονέα ενός νεογέννητου μωρού στη Βάρνα. Αυτό το κουτί περιλαμβάνει παιχνίδια, χρήσιμο εξοπλισμό και ένα κουπόνι για δωρεάν συμβουλευτική, έτσι ώστε η πρώιμη παιδική παρέμβαση να είναι διαθέσιμη σε όλους.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια της Εναρκτήριας Διακρατικής Συνάντησης συνάδει με τους προσδοκώμενους στόχους που είχαμε θέσει πριν το ταξίδι. Η διασύνδεση μεταξύ των επαγγελματιών που εκπροσωπούν τους εταίρους στο έργο και η φιλοξενία  του φορέα υποδοχής, καλλιέργησαν πρόσφορο έδαφος για ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και έθεσαν τις βάσεις για μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των εταίρων του έργου».

Η επόμενη Διακρατική Συνάντηση θα λάβει χώρα τον Ιούλιο του 2022 στην Κροατία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τα αποτελέσματα του PrR1 (Report on Burnout: Literature Review & Survey on Needs Assessment) και να συνεργαστούν για να δομήσουν από κοινού το PrR2 (Burnout Free ECI Training Material & Content for Professionals and Parents).

Παρακολουθήστε τα νέα του project και τη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #BurnoutFree!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This