Δίκη Αναγνωστόπουλου: «Όταν άκουσα για το έγκλημα είπα στη δικηγόρο μου, ο σύζυγος το έχει κάνει»

«Τη σκότωσε στον ύπνο της … Ψυχορραγούσε στα χέρια του» - Ολόκληρη η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου

Must Read

Αποκαλυπτική, όσο και σοκαριστική, ήταν η κατάθεση της Συμβούλου Ψυχικής Υγείας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν Κράουτς, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη του 34χρονου για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε η Ελένη Μυλωνοπούλου για τον συζυγοκτόνο, ήταν ένας «χειριστικός» σύζυγος που ήθελε τον απόλυτο έλεγχο της 20χρονης, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να της παίρνει τα λεφτά που της έστελνε η μητέρα της και να μην την αφήνει να κυκλοφορεί μόνη της, καθώς ο κατηγορούμενος είχε αναθέσει σε φίλο του οδηγό ταξί να πηγαίνει εκείνος να παραλαμβάνει και να επιστρέφει το θύμα.

«Ήταν 15 ετών όταν γνωρίστηκαν. Μια γυναίκα που είναι κατά πολλά έτη μικρότερη είναι πολύ πιο εύκολο να υποστεί την χειριστική συμπεριφορά», σχολίασε κατά την κατάθεσή της η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.

Σύμφωνα με την κ. Μυλωνοπούλου, η Καρολάιν, από την πρώτη κιόλας συνάντηση που είχαν μόνες, της είχε πει πως θα ήθελε να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι στα Γλυκά Νερά. Η μάρτυρας τόνισε πως σε εκείνη την πρώτη συνάντηση, στην οποία αρχικά είδε και τους δύο συζύγους, ο πιλότος περιέγραφε «μία ιδανική σχέση σαν παραμύθι, γεμάτη έρωτα, ταξίδια και πάθος» έχοντας δίπλα του αμίλητη την 20χρονη. Η μάρτυρας σημείωσε ότι έβλεπε μία συμπεριφορά του πιλότου «άκρως χειριστική απέναντι στην Καρολάιν. Άκρως ελεγκτική».

«Κατάλαβα ότι αυτός είχε κάνει το έγκλημα» – «Ψυχορραγούσε στα χέρια του»

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας είπε πως κατάλαβε από την πρώτη στιγμή που άκουσε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ο δολοφόνος:

«Όταν άκουσα για το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι με αυτά που βλέπω ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί γιατί είδα κάποια πράγματα που έδεναν με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε».

«Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί»

Η κ.Μυλωνοπούλου μίλησε αρχικά για το τι δείχνει για τον χαρακτήρα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου το ότι μετά τη δολοφονία της Καρολάιν έβαλε το μωρό παιδί τους δίπλα της:

«Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο, ούτε το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς του».

Το πρόβλημα και οι «μώλωπες της ψυχής»

Πρόεδρος: Που εντόπιζε ο κάθε σύζυγος το πρόβλημα;

Μάρτυρας: Τη πρώτη φορά που ήρθαν στο γραφείο μου ξεκίνησε να μιλάει ο κατηγορούμενος παρουσιάζοντας μου μια ιδανική σχέση μια ζωή γεμάτη έρωτα, ταξίδια πάθος. Μια ιδανική κατάσταση. Μου έδειξε φωτογραφίες από ένα παραμυθένιο γάμο στη Πορτογαλία. Αναφέρθηκε στην αποβολή της γυναίκας του και μου είπε ότι η περίοδος αυτής ήταν δύσκολη για την Καρολάιν. Ζήτησα να περάσει έξω και έμεινα μόνη με τη Καρολάιν. Με το που έφυγε ο σύζυγος,  η πρώτη κουβέντα που μου είπε θέλω να φύγω από το σπίτι και να πάρω και το παιδί. Αμέσως αποδομήθηκε η εικόνα του ιδανικού γάμου. Υπήρχε ένα ερωτήματα ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα … Μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε που να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει γιατί αισθάνονταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες τα μάτια της είχε μεγάλα μάτια πολύ εκφραστικά. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο όταν έβγαζε τη μάσκα. Στη πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει».

Η χειριστική συμπεριφορά – «Ποτέ δεν έφταιγε εκείνος, πάντα η Καρολάιν»

Όπως επεσήμανε η Ελένη Μυλωνοπούλου για τη χειριστική συμπεριφορά, «ο χειριστικός άνθρωπος έχει ένα ταλέντο να χειρίζεται με ένα λεπτό τρόπο το θύμα. Του διαστρεβλώνει τη πραγματικότητα. Το κάνει να νιώθει ενοχές. Η Καρολάιν έλεγε μήπως εγώ μετά κάνω λάθος. Μετά έλεγε όχι «έχω χάσει τη ζωή». Είχε μαζί της συνέχεια το παιδί της, ήταν η μόνη της έννοια και φροντίδα. Ήταν ευάλωτη μετά τη νοσηλεία του παιδιού και όσα είχε περάσει».

Πρόεδρος: Είχε κάποιο σημείο με τη συμπεριφορά του συζύγου με το οποίο διαφωνούσε.

Μάρτυρας: Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, ελεγκτική, πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε στο εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου…

Πρόεδρος: Σας είχε αναφέρει σωματική βία;

Μάρτυρας: Ποτέ, μου είχε αναφέρει όμως πολλά λεκτικά επεισόδια. Υπάρχει ένας όρος, η παθητική παραβατικότητα ώστε οι χειριστικοί άνθρωποι να φέρουν τους άλλους σε μια κατάσταση θυμού. Εκείνοι κάθονται σε μια κατάσταση απάθειας, προκαλούν και μετά το θύμα νιώθει ενοχές. Ο θύτης προκαλεί απαθής τον άλλο να βγει εκτός εαυτού.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος καταλάβατε αν είχε αντιληφθεί την ευάλωτη ψυχολογική της κατάσταση;

Μάρτυρας: Ο κατηγορούμενος έδινε πάντα μια εικόνα τέλεια στον έξω κόσμο. Δεν ήθελε  η εικόνα του να έχει κηλίδες. Ποτέ δεν έφταιγε εκείνος, πάντα η Καρολάιν. Τον ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος τόσο γρήγορα η Καρολάιν και δεν μου απάντησε. Δεν έχει καθόλου συναίσθηση ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Η Καρολάιν είχε συνειδητοποιήσει τον κόσμο που εσείς τώρα μας αναφέρετε;

Μάρτυρας: Ναι. Η Καρολάιν τα έλεγε όλα στον κατηγορούμενο και εκείνος μετά στις συνεδρίες κατεύθυνε στην κουβέντα. Νόμιζε ως χειριστικός ότι μπορεί να με κοροϊδέψει και εγώ τον άφηνα να το πιστεύει. Της έλεγα πρέπει να φύγεις γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξει. Στην επόμενη συνεδρίαση ήρθε ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι θα αγοράσω ένα οικόπεδο να χτίσω ένα σπίτι και να δούμε αν τότε θα τα πάνε καλά. Ακόμη σε πιο μακρινή περιοχή. Της είπα ότι ένα σπίτι δεν φτιάχνει τη σχέση, ένα η σχέση είναι νοσηρή δεν πρόκειται να φτιάξει».

Οι Κυριακές και οι τσακωμοί

Όπως της είχε πει η Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κάποια στιγμή άρχισε να λείπει τις Κυριακές από το σπίτι και αυτό προκαλούσε τσακωμούς:

«Τον Ιανουάριο η Καρολάιν άρχιζε να μου λέει ότι ο κατηγορούμενος έλειπε Κυριακές. Ήταν θυμωμένη και σαφώς κατάλαβα ότι τσακώνονται. Είχε άλλη σκέψη στο μυαλό της μήπως υπάρχει τρίτο άτομο. Μου είπε ότι μέχρι τότε δεν της είχε δώσει δικαίωμα, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει κακά. Ο κατηγορούμενος είχε μια έντονη ζωή πριν από εκείνη και αυτό της πυροδοτούσε το συναίσθημα της ζήλειας».

Πρόεδρος: Εσείς έχοντας μιλήσει και με τους δυο που θα εστιάζατε τα προβλήματα αυτής της σχέσης;. Τι γεννούσε τα πρόβλημα;

Μάρτυρας: Τα δημιουργούσε κατά την άποψη μου ο κατηγορούμενος. Όταν έχουμε ένα άνθρωπο χειριστικό δημιουργούνται ολέθριες σχέσεις. Οι χειριστικοί άνθρωπο μπορεί να έχουν διαταραχή, ο χειριστικές σχέσεις οδηγούν και στο έγκλημα. Έχουμε ένα παιδί κλεισμένο μέσα στο σπίτι, που δεν πήγαινε πουθενά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This