Το νέο εύρημα στον οργανισμό της Τζωρτζίνας που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου

Η αποκάλυψη για τον χρόνο της χορήγησης που «καίει» την κατηγορούμενη μητέρα

Must Read

Καταρρέει η υπερασπιστική γραμμή της Πισπιρίγκου, η οποία επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στους γιατρούς των νοσοκομείων όπου νοσηλεύτηκε.

Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την διαδρομή της κεταμίνης και η μητέρα παραμένει προφυλακισμένη με την κατηγορία για ανθρωποκτονία της κόρης της, τα στοιχεία που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, «δείχνουν» ότι εκείνη είναι χορήγησε στο παιδί της την θανατηφόρα ουσία, παρά το γεγονός ότι η ίδια αρνείται τα πάντα.

Ρούλα Μάνος τζωρτζίνα

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, αποδεικνύεται ότι στον οργανισμό της 9χρονης εντοπίστηκε η nor – κεταμίνη, η ουσία δηλαδή που εμφανίστηκε στα ούρα και δείχνει ότι η κεταμίνη είχε ήδη προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό της Τζωρτζίνας, προτού εκείνη αφήσει την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, αυτό αποδεικνύει ότι η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα νωρίτερα πριν το παιδί καταλήξει, επομένως, το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατο το ενδεχόμενο να χορηγήθηκε από τους γιατρούς, όπως ισχυρίζεται η 33χρονη μητέρα. Επιπλέον, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι το ροκουρόνιο που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποίησαν οι γιατροί στην προσπάθειά τους να της κάνουν ανάνηψη, δεν εμφανίστηκε στις εξετάσεις του παιδιού. Ωστόσο, αυτό οφείλεται στο ότι η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή όταν της χορηγήθηκε η συγκεκριμένη ουσία.

Τι κατέθεσαν οι νοσοκόμες

Από πλευράς της η 33χρονη κατηγορούμενη υποστηρίζει ότι οι γιατροί εισήλθαν στο δωμάτιο όταν η Τζωρτζίνα βρισκόταν στην αρχή του επεισοδίου και ότι το παιδί δεν είχε πεθάνει.

Ωστόσο η πρώτη νοσηλεύτρια που κατέθεσε στην ανακρίτρια, παρουσιάζει άλλη εκδοχή: «Είμαι νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, γύρω στις 14:30, μας κάλεσαν από την Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου για μία ανακοπή. Άμεσα ετοιμαστήκαμε, πήραμε τα βαλιτσάκια που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις με υλικά και φάρμακα και κατεβήκαμε στην κλινική» κατέθεσε και πρόσθεσε ότι βρήκαν το παιδί χωρίς σφυγμό:

«Όταν μπήκαμε στο θάλαμο το παιδί ήταν απνοϊκό, άσφυγμο και σε μυδρίαση. Οι γιατροί του ορόφου είχαν ήδη αρχίσει ΚΑΡΠΑ και αερισμό με AMBU. Όταν, όμως, φτάσαμε αναλάβαμε εμείς, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο εντατικολόγος -επικεφαλής της ομάδας- με την δεύτερη γιατρό άρχισαν αερισμό με AMBU και συμπιέσεις κι εγώ με τις οδηγίες του εντατικολόγου χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί» κατέθεσε η νοσηλεύτρια και πρόσθεσε ότι χορήγησε ροκουρόνιο στην 9χρονη και αδρεναλίνη:  «Χορήγησα ροκουρόνιο ως μυοχάλαση, πριν από τη διασωλήνωση. Τη διασωλήνωση την έκανε η δεύτερη γιατρός. Δεν χορήγησα κανένα άλλο φάρμακο, εκτός από ροκουρόνιο και αδρεναλίνη» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Η δεύτερη νοσηλεύτρια κατέθεσε στην ανακρίτρια για τα όσα είδε εκείνο το μεσημέρι: «Έπιανα βάρδια στις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ. Έφτασα στη μονάδα γύρω στις 3 παρά τέταρτο και με το που έφτασα με ενημέρωσαν ότι είχε ανακοπή στην Α’ Παιδιατρική Κλινική. Άμεσα κατέβηκα για να αλλάξω τη συνάδελφο. Όταν μπήκα μέσα στον θάλαμο το κορίτσι ήταν ήδη διασωληνωμένο και είχε αρχίσει ήδη η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ» κατέθεσε η δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία αντικατέστησε την πρώτη: «Κατόπιν εντολής του εντατικολόγου, χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί. Αυτό το έκανα κάθε 5 λεπτά, πάντα κατόπιν εντολών. Την αδρεναλίνη τη χορήγησα ενδοφλεβίως, μέσω φλεβοκαθετήρα που είχε στο δεξί της χέρι. Εκτός από αδρεναλίνη αέρισα το παιδί με AMBU κι έβγαλα το καρδιογράφημα» αναφέρει και προσθέτει: «Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μας είπε ο εντατικολόγος ότι η προσπάθεια θα διαρκέσει 60 λεπτά. Τα 60 λεπτά είναι πολύς χρόνος, αλλά ο γιατρός είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του παιδιού ότι σε προηγούμενη ανακοπή που είχε, επανήλθε μετά από 55 λεπτά. Το παιδί όμως εκείνο το μεσημέρι δεν ανένηψε ποτέ» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Το πορτοκαλί βαλιτσάκι

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι μέσα στο πορτοκαλί βαλιτσάκι των γιατρών υπήρχε κεταμίνη, την οποία χορήγησαν κατά λάθος στην κόρη της, όταν έπαθε το επεισόδιο. Ωστόσο σύμφωνα με την εντατικολόγο Σοφία Πουρίκη, το βαλιτσάκι ανακοπής περιέχει  μηχανήματα όπως απινιδωτή, ηλεκτροκαρδιογράφο, πιεσόμετρο, στηθοσκόπιο αλλά και Αμπού δηλαδή τον ασκό για παροχή οξυγόνου.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο χρησιμοποιούμε προκειμένου να κάνουμε την ανάνηψη και τη διασωλήνωση των ασθενών που έχουν πάθει ανακοπή» προσθέτει η εντατικολόγος και εξηγεί: «Αναισθητικά προφανώς και θα υπάρχουν με την έννοια ότι μπορεί να χρειαστεί διασωλήνωση στο επείγον περιστατικό που θα πάει ο γιατρός. Αλλά η κεταμίνη δεν είναι φάρμακο πρώτης γραμμής και το οποίο είναι σε κάθε βαλιτσάκι αναζωογόνησης» αναφέρει η εντατικολόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, στο βαλιτσάκι έκτακτης ανάγκης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐας Κυριακού», δεν υπάρχει κεταμίνη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This