Εκοιμήθη στα 59 του χρόνια ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος, που υπηρετούσε στην πόλη από το 2005. Ο ιεράρχης έχασε την μάχη με την ζωή μετά από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ο Μητροπολίτης δεν έκρυψε ποτέ τις απόψεις του. Την περίοδο του κορωνοϊού είχε κάνει μηνύσεις σε αντιεμβολιαστές για διασπορά ψευδών ειδήσεων και είχε δώσει αγώνα, ώστε να εμβολιαστούν όσο τον δυνατόν περισσότεροι, καθώς αυτή όπως έλεγε ήταν η λύση για να απαλλαγούμε από την πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Ποιός ήταν ο Μητροπολίτης Δράμας
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, γεννήθηκε στη Βέροια το 1963. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του σπούδασε από την Εκκλησιαστική Σχολή της Λαμίας όπου και αποφοίτησε. Έπειτα εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Με την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του το 1988, συνέχισε της μεταπτυχιακές του σπουδές λαμβάνοντας μεταπτυχιακό δίπλωμα το 1995. Είναι διδάκτωρ του ίδιου πανεπιστημίου από το 2002. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1983 και πρεσβύτερος το 1988 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Βεροίας Παύλου.
Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Αντωνίου, πολιούχου της Βέροιας, και στην συνέχεια το 1991, εξελέγη ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομώνυμου ιδρύματος.
Συνέγραψε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες και διαλέξεις. Έχει λάβει μέρος σε εκκλησιαστικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πέντε ημέρες μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Δράμας Διονυσίου, στις 5 Οκτωβρίου 2005, εξελέγη Μητροπολίτης Δράμας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 9 του ίδιου μήνα. Εγκαινίασε τον νέο ναό του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Δράμα το 2016. Ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός ιεράρχης, με σημαντικό έργο τόσο στην τοπική Εκκλησία όσο και για τον Ποντιακό Ελληνισμό.