Δεν είναι διόλου τυχαία η ανάσυρση της μήνυσης του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και Πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, έξι χρόνια μετά το θάνατο του.
Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης αποφάσισε την ανάσυρση της μήνυσης με αφορμή τη δημοσιοποίηση συνομιλίας του Βγενόπουλου με επιχειρηματία στο iefimerida, κατά διαβολική σύμπτωση μόλις πέντε ημέρες πριν τη συζήτηση της αγωγής της Βασιλικής Θάνου σε βάρος του site, το οποίο είναι από τα τρία πιο ευνοημένα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω της περιβόητης «λίστας Πέτσα».
Η ανάσυρση της δικογραφίας δημοσιοποιήθηκε κατά, επίσης, διαβολική σύμπτωση ανήμερα της… κατάρρευσης του αφηγήματος της «σκευωρίας» στο σκάνδαλο Novartis, μετά την απολογία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου.
Παράλληλα, εξυπηρετούνται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη που έχει βρεθεί σε δυσχερή θέση μετά τα τσουχτερά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία καλούνται να πληρώσουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες.
Μετά τη δήθεν «σκευωρία» στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis, μέσω του ευνοούμενου site, επιχειρείται εκ νέου ο αποπροσανατολισμός του κόσμου από τα σοβαρά προβλήματα που του έχει προκαλέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Το ηχητικό δήθεν «ντοκουμέντο»
Ο οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε να ανασύρει τη μήνυση Βγενόπουλου, βασιζόμενος σε μία προφανώς «προσχεδιασμένη» συνομιλία, μεταξύ των Α. Βγενόπουλου και της Δ.Μ., η οποία ισχυριζόταν ότι ενεργούσε δήθεν ως εκπρόσωπος της Προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Θάνου.
Η καταγραφή έγινε, τον Απρίλιο του 2016, από τον ίδιο τον Βγενόπουλο, ο οποίος, ένα μήνα αργότερα (Μάιος 2016) κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, χωρίς όμως ποτέ σε όλη τη διάρκεια της ποινικής έρευνας να καταθέσει το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο, κάτι το οποίο, ασφαλώς, θα είχε πράξει, εάν έκρινε και ως δικηγόρος που ήταν ότι αυτό αποδείκνυε τη βασιμότητα των καταγγελιών του.
Γνώριζε, όμως, ότι αυτό δεν είχε καμία αξιοπιστία. Και τούτο διότι στην καταγραφείσα από τον ίδιο συνομιλία, ακούγεται ο Βγενόπουλος να υποβάλει ερωτήσεις (προφανώς προσχεδιασμένες από αυτόν), με τρόπο πιεστικό και υποβολιμαίο, προσπαθώντας να αποσπάσει από τη συνομιλήτρια του Δ.Μ., τις απαντήσεις που εκείνος ήθελε να ακουσθούν, σχετικά με την εμπλοκή της Προέδρου του Αρείου Πάγου. Και όταν οι αόριστες και ασαφείς απαντήσεις δεν τον ικανοποιούν, συμπληρώνει ο ίδιος τις απαντήσεις, όπως εκείνος θέλει.
Τα ίδια ακριβώς γεγονότα, τα οποία ακούγονται στο ηχητικό, ως ερωτήματα του Βγενόπουλου, τα καταγγέλλει, ένα μήνα αργότερα στη μηνυτήρια αναφορά του.
Ανάσυρση της μήνυσης χωρίς νέα στοιχεία
Μετά την αρχειοθέτηση της μήνυσης Βγενόπουλου, οι δικηγόροι του, οι οποίοι πιθανόν είχαν στα χέρια τους το ηχητικό, ουδέποτε το εμφάνισαν, για την ανάσυρση της υπόθεσης.
Περιέργως, έξι χρόνια μετά το θάνατο του Βγενόπουλου, η κασέτα αυτή εμφανίζεται στα χέρια του διευθυντή του site iefimerida, που είναι, ως γνωστόν, ένα από τα τρία πιο ευνοημένα ΜΜΕ, με τις κρατικές επιχορηγήσεις της λίστας Πέτσα.
Έτσι, ο ευνοημένος της κυβέρνησης Μητσοτάκη (και όσοι είναι πίσω από αυτόν) πετάει στο διαδίκτυο το «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» κατά της Β. Θάνου, προσπαθώντας να την στοχοποιήσει, προς εξυπηρέτηση πολιτικών μεθοδεύσεων.
Και ο οικονομικός εισαγγελέας, βασιζόμενος στο «πυροτέχνημα» αυτό, ανασύρει τη μήνυση. Και μάλιστα αυτό γίνεται 5 ημέρες πριν συζητηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, η αγωγή της Βασιλικής Θάνου, κατά των υπευθύνων της ιστοσελίδας iefimerida.
Έτσι, η Οικονομική Εισαγγελία, μετά τις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, προκαλεί και πάλι με την απόφαση της. Διότι καταλήγει ότι, με βάση μια «ύποπτη» και αναξιόπιστη κασέτα, που την «ξέθαψε» (από που άραγε;) μετά 6 χρόνια ο ευνοημένος της λίστας Πέτσα, πρέπει να ελεγχθεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, η οποία, όπως είναι γνωστό σε όλο το νομικό κόσμο, θεωρείται από τους πιο ακέραιους και έντιμους δικαστές και έδωσε αγώνες κατά της Διαφθοράς, επί 42 χρόνια στο Δικαστικό Σώμα.
Το αποτέλεσμα είναι ο επιχειρηματίας Βγενόπουλος, που προκάλεσε οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Κυπριακή και στην Ελληνική οικονομία, παρουσιάζεται ως πιθανό θύμα εκβιασμού και η Πρόεδρος Β. Θάνου, που έδωσε αγώνες κατά της διαφθοράς, παρουσιάζεται ως πιθανή εκβιάστρια!
Δηλαδή η ίδια τακτική που ακολουθείται και στο σκάνδαλο Novartis, όπου διώκονται οι Εισαγγελείς που διερεύνησαν και οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο.