«Όλα καλά, οι ελληνικές εταιρείες πλήρωσαν σε ρούβλια»!

Στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και λεφτά στη Ρωσία

Must Read

Επικαλούμενο πηγή στον ενεργειακό κλάδο της Ρωσίας, το πρακτορείο Ria Novosti επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτό που λέμε στην Ελλάδα «χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει». Και αυτό είναι η «συμμόρφωση» των ελληνικών εταιρειών στις απαιτήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν για πληρωμή του φυσικού αερίου από τις «μη φιλικές» χώρες (λίστα στην οποία έχει πλέον περίοπτη θέση η Ελλάδα) σε ρούβλια.

Χθες 23 Μαΐου έγιναν όλες οι απαραίτητες πληρωμές από τους τρεις βασικούς εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου στη χώρα μας- τη ΔΕΠΑ Εμπορική, τη Μυτιληναίος και την Prometheus Gas και όπως σχολίασε η ρωσική πηγή στο Ria «όλες οι ελληνικές εταιρείες-αγοραστές στράφηκαν σε πληρωμή σε ρούβλια».

Να αναφέρουμε ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αντιπροσωπεύουν το 45% έως 55% των εισαγωγών στην Ελλάδα, ανάλογα βέβαια με την εποχή και αυτό είναι κάτι που έχει κάνει διάφορους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο για τα επόμενα αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε η πηγή του ρωσικού πρακτορείου, «η προθεσμία πληρωμής για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου είναι η 25η Μαΐου. Επομένως, είναι απαραίτητο τα χρήματα να πιστωθούν σε ειδικό λογαριασμό στις 23 Μαΐου. Χρειάζονται δύο ημέρες για να μετατραπούν σε ρούβλια και να μεταφερθούν χρήματα από τον έναν λογαριασμό στον άλλο. Γι’ αυτό, η πληρωμή σε ευρώ πρέπει να ληφθεί στις 23 Μαΐου».

Ήδη η ΔΕΠΑ χθες ανακοίνωσε ότι πλήρωσε τη Gazprom, χωρίς να αναφέρει πολλές λεπτομέρειες, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό ως προς τον τρόπο πληρωμής.

«Δεν θα υπάρξει διακοπή παροχής. Όλα καλά», είπε ακόμα η πηγή σε ερώτηση για κάποια δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ που έλεγαν ότι αν διακοπτόταν η παροχή φυσικού αερίου, οι ελληνικές εταιρείες θα έκοβαν το ρεύμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This