Στόχος κάθε υποψήφιου που αναζητά επαγγελματικές διεξόδους είναι μια σχολή με γρήγορη απορρόφηση από την αγορά εργασίας και επαγγελματική ανέλιξη σε έναν κλάδο που δεν έχει κορεστεί. Τα ΙΕΚ Διαιτολογίας και τα ΙΕΚ Διατροφολογίας αποτελούν κορυφαίες προτιμήσεις, όπως και ο χώρος της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής.
Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ αποτελεί πρωτοπόρο στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 1966, παρέχοντας κατάρτιση από το άρτιο εκπαιδευτικό του προσωπικό. Ταυτόχρονα, φροντίζει και για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των φοιτητών με τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης, προκειμένου να αποκομίσουν μοναδικές μαθησιακές και εργασιακές εμπειρίες μέσω του προγράμματος ERASMUS
ΙΕΚ Διαιτολογίας και ΙΕΚ Διατροφολογίας
Το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη σωστή διατροφή ως ασπίδα θωράκισης της υγείας και ευεξίας του οργανισμού, έχει οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη άνθηση των επιστημών αυτών, έχοντας ως αποτέλεσμα την αυξανόμενη ζήτηση των υποψηφίων σε σπουδές διατροφολογίας και διαιτολογίας. Οι απόφοιτοι της σχολής έχουν επαγγελματικά δικαιώματα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τόσο σε υγιή άτομα που επιθυμούν να υιοθετήσουν στη ζωή τους ένα ισορροπημένο διατροφικό πλάνο, όσο και σε πάσχοντα άτομα που στοχεύουν σε θεραπευτική διατροφική αντιμετώπιση. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν μεταξύ άλλων σε διαιτολογικά κέντρα, καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, νοσοκομεία, κλινικές νηπιαγωγεία ή οίκους ευγηρίας.
Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική
Μεγάλο ποσοστό υποψηφίων που επιθυμούν σπουδές ζαχαροπλαστικής έλκονται από τη γοητεία της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, καθώς πλέον αποτελεί ένα είδος τέχνης με τον κάθε pastry chef να προσφέρει τα δικά του δημιουργήματα. Επίσης, είναι ένα δυναμικό επάγγελμα που με την πάροδο των χρόνων εξελίσσεται, έχοντας να επιδείξει νέες τεχνικές. Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ προσφέρει πλεονεκτήματα στους σπουδαστές του, δημιουργώντας ανταγωνιστικούς επαγγελματίες, έτοιμους να εργαστούν ακόμη και στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Οι σπουδαστές μαθαίνουν όλες τις τεχνικές και τις νέες εξελίξεις στον χώρο αυτό, με την καθοδήγηση του συμβούλου σπουδών Γιάννη Αποστολάκη, ενώ εκπαιδεύονται στα Σύγχρονα Εργαστήρια της σχολής από καταξιωμένους επαγγελματίες. Ταυτόχρονα, αποκτούν μια 360ο εικόνα του χώρου, λαμβάνοντας μέρος σε διαγωνισμούς και πραγματοποιώντας επισκέψεις σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια. Οι απόφοιτοι απορροφούνται, μεταξύ άλλων, σε εργαστήρια, εστιατόρια, ξενοδοχειακές μονάδες ή κρουαζιερόπλοια.
Ενδιαφέρεσαι και εσύ να ασχοληθείς με τους κλάδους αυτούς και να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση;
Έλα να μιλήσουμε από κοντά για τον τομέα που επιθυμείς να εξελιχθείς.
ΙΕΚ ΣΒΙΕ
Πλ. Κάνιγγος 15-17, 10677, Αθήνα
210 32.32.323
&
Αγ. Ανδρέου 95, 26221, Πάτρα
2610 277.770
Επισκέψου την ιστοσελίδα του ΙΕΚ ΣΒΙΕ και δες αναλυτικά όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών που σε ενδιαφέρει.