Αναγνωρίστηκε ο 54χρονος νεκρός ψαράς που βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι δυτικά της Κεφαλονιάς κι ενώ είχε πάει για ψάρεμα με έναν συνάδελφό του.
Ο άτυχος Γιάννης Βεζυρόπουλος, βρισκόταν μέσα στη θάλασσα με αναπνευστήρα, όταν ξαφνικά ο συνάδελφός του, οι οποίος βρίσκονταν στο καΐκι, τον είδε να επιπλέει στο νερό αναίσθητος.
Στο Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός του και σύμφωνα με τους γιατρούς, η σορός δεν έφερε τραύματα και δεν είχε χτυπηθεί.
https://youtu.be/VzU8K6nxobA
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο 54χρονος ανασύρθηκε νεκρός λίγο μετά που έπεσε για βουτιά με χρήση σωλήνα που του παρείχε οξυγόνο από το αλιευτικό σκάφος. Από πλευράς του ο συνάδελφός του είπε στους λιμενικούς ότι «ένα φουσκωτό σκάφος πέρασε με ταχύτητα και έκοψε το σωληνάκι παροχής οξυγόνου».
Στη συνέχεια υποστήριξε πως το σκάφος, «ήταν ένα λευκό πολυεστερικό», ενώ μετέπειτα, σύμφωνα με πηγές του λιμενικού, ο ίδιος είπε πως «δυο σκάφη πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο που ψάρευε ο 54χρονος και του έκοψαν το σωληνάκι του οξυγόνου».
Ωστόσο κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει κοπεί το σωληνάκι του οξυγόνου.
Γιος του «βοσκού των Ιμίων»
Ο αδελφός του αδικοχαμένου Γιάννη, Μικές Βεζυρόπουλος, τον αποχαιρέτησε με μια λιτή και συγκινητική ανάρτηση σε μια φωτογραφία με τον πατέρα του: «Καλό παράδεισο αδερφέ μου σ αγαπώ πολύ».
Κάπως έτσι έγινε γνωστό ότι σχεδόν ένα χρόνο μετά την απώλεια του Αντώνη Βεζυρόπουλου, γνωστού και ως ο «βοσκός των Ιμίων», ο Χάρος χτύπησε την πόρτα και του γιου του, Γιάννη (το πέμπτο από τα έξι παιδιά που είχε ο κυρ-Αντώνης).
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς έγραφε πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, για την απώλεια του Αντώνη Βεζυρόπουλου:
«Ο εκλιπών έχει γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελεί μια εμβληματική μορφή που έχει βάλει τη δική της σφραγίδα σχετικά με την ελληνικότητα των δύο νησίδων. Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο «βοσκός των Ιμίων». Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που δραστηριοποιούνταν στις «γυμνές » βραχονησίδες , οπου για περισσότερο από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια περίπου, πάνω στις δύο νησίδες τις οποίες επισκεπτόταν ανελλιπώς για όσο καιρό του το επέτρεψαν … Εκεί ο ίδιος έβοσκε τα κατσίκια από το 1984 έως και τον Απρίλιο του 2004, όταν η κυβέρνηση Σημίτη εκοψε το κονδύλι που έδινε ο Δήμος Καλύμνου στον βοσκό
… Η παρουσία του βοσκού στα Ίμια ήταν τεράστιας Εθνικής σημασίας . Κατ αρχήν υποδήλωνε την ύπαρξη οικονομικής δραστηριότητας στις υπόψη βραχονησίδες ,που σύμφωνα με τα Δίκαιο της θάλασσας σήμαινε ότι τα Ίμια έχουν την δική τους υφαλοκρηπίδα και τη δική τους ΑΟΖ. Επι πλέον Η παρουσία του βοσκού στα Ίμια υπερτόνιζε την ελληνικότητα των νησιών πέρα και έξω από τις Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις που κατοχυρώνουν τα νησιά στην Ελλάδα».
*πηγή φωτογραφίας: facebook