Έρχονται το φθινόπωρο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον – Εν αναμονή και για τα εμβόλια-σπρέι

Πότε αναμένονται στην Ελλάδα και σε τι φάση βρίσκεται η παραγωγή τους

Must Read

Από τον Οκτώβριο και μετά αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία υποτίθεται θα αντιμετωπίζουν την μετάλλαξη Όμικρον και τις παραλλαγές 4 και 5 και θεωρητικά (κατά τις φαρμακευτικές εταιρείες πάντα) θα προστατεύουν από νόσηση, βαριά νόσηση και μόλυνση.

Η έγκριση θα δοθεί εντός του μήνα που διανύουμε και όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, η Ελλάδα «έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα».

Ο Υπουργός Υγείας πλάσαρε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ξανά το αφήγημα της «αποκλιμάκωσης» του κύματος κορωνοϊού (σ.σ. με 122.230 κρούσματα, 138 διασωληνωμένους και 355 θανάτους την περασμένη εβδομάδα): «Έχει επιπεδοποιηθεί και βρίσκεται σε μια κάμψη, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται πτώση των κρουσμάτων και μεγαλύτερη αποκλιμάκωση».

Ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει αυτό που όλοι ξέρουν και αναμένουν ότι θα υποστηρίξει η Κυβέρνηση μόλις φύγουν οι τουρίστες: «Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται νέο κύμα, ωστόσο έχουμε εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού, αντιικα φάρμακα σε ευρεία χρήση, για τα οποία οι αιτήσεις φτάνουν τις 500 κάθε μέρα και πληρέστερα θεραπευτικά πρωτόκολλα».

Το εμβόλιο-σπρέι

Για τη φάση ανάπτυξης εμβολίων τα οποία θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη ή εισπνεόμενα, ο κ. Πλεύρης σχολίασε ότι «γίνονται πολλές προσπάθειες και μελέτες σε αλλά επίπεδα», αλλά πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει «πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτά, καθώς είναι καθαρά επιστημονικό θέμα».

Πάντως, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, τα εμβόλια αυτά είναι σε φάση ανάπτυξης:

«Είναι σε φάση ανάπτυξης. Σύντομα θα έχουμε δύο είδη εμβολίων, τα οποία θα είναι αποτελεσματικότερα. Η βέλτιστη στρατηγική είναι να μην κυνηγάμε τον κορωνοϊό που αλλάζει, αλλά να πάμε σε εμβόλια που απευθύνονται στα κομμάτια του ιού που δεν αλλάζουν από στέλεχος σε στέλεχος. Άρα, αυτά τα εμβόλια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια. Επίσης, θα έχουμε και τα “τοπικά” εμβόλια, τα εισπνεόμενα, που θα είναι σαν σπρέι για τη μύτη για να μειώνουν τη μετάδοση. Οι εταιρείες που τα έχουν σε φάση ανάπτυξης, διαπραγματεύονται το μέγεθος της χρηματοδότησης με την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να τα παράξουν πολύ πιο γρήγορα».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This