Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η αποκαθήλωση των πορτρέτων των καταξιωμένων δικαστών του νεότερου ελληνικού κράτους, Γεωργίου Τερτσέτη και Αναστάσιου Πολυζωίδη, από την είσοδο του κτιρίου του Αρείου Πάγου.
Μετά από πολλές δεκαετίες, επί ημερών της Μαρίας Γεωργίου στο «τιμόνι» του Αρείου Πάγου, εξαφανίστηκε, όχι μόνο το πορτρέτο του Τερτσέτη που ήταν ο δικαστικός που αρνήθηκε να καταδικάσει σε θάνατο τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Δημήτρη Πλαπούτα, αλλά και η ιστορική απόφαση της καταδίκης του «Γέρου του Μοριά» που κοσμούσε τον μαρμαρόχτιστο τοίχο της εισόδου του Ιλίου Μέλαθρον.
Επίσης, «εξαϋλώθηκαν» ιστορικής σημασίας έπιπλα και βιβλιοθήκη που ήταν δωρεά του αείμνηστου προέδρου του Αρείου Πάγου Στέφανου Ματθία. Πρόκειται για εμβληματικά κειμήλια που κοσμούσαν το «ναό» της Δικαιοσύνης. Μάλιστα η συντήρηση τους είχε κοστίσει μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ανακαίνιση
Όλα αυτά μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακαίνιση του γραφείου της προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου η οποία έκανε «λίφτινγκ», απομακρύνοντας έπιπλα που χρησιμοποιούνταν επί δεκαετίες από εξαίρετους δικαστές.
Πρώτη προτεραιότητα των εκάστοτε ηγεσιών του Αρείου Πάγου ήταν να μειωθεί ο χρόνος απονομής της Δικαιοσύνης και όχι να αλλάξει η… βιτρίνα, με την αντικατάσταση των επίπλων και πολύ περισσότερο το… ξήλωμα ιστορικών κειμηλίων. «Κορυφή του παγόβουνου» αποτέλεσε η τοποθέτηση παλιού ξυλόγλυπτου καναπέ στο… κυλικείο του Αρείου Πάγου.
Νέα ήθη στην ηγεσία του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας…