Φονική ενέδρα στην Καβάλα: Με κυνηγετικό όπλο εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 52χρονο – Ακαριαίος ο θάνατός του

Στην καρδιά, τον αριστερό πνεύμονα και το αριστερό νεφρό τα μοιραία τραύματα από τα σκάγια

Must Read

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 52χρονου, πατέρα δύο παιδιών, τον οποίο δολοφόνησαν εν ψυχρώ σήμερα το πρωί, έξω από το εργοστάσιο μαρμάρου όπου εργαζόταν, στη Χρυσούπολη Καβάλας.

«Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος και έγινε με εννιάβολο κυνηγετικό όπλο. Δεν έχουμε σημεία πάλης ή κάποιες άλλες κακώσεις», αναφέρει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του άτυχου άντρα ο ιατροδικαστής Σπύρος Κουτσούκης. Μιλώντας δε στο newsit.gr, ο κ. Κουτσούκης εξηγεί ότι ο 52χρονος «πυροβολήθηκε από την μπροστινή μεριά, δεν έχουμε κλίση, ούτε πυροβολισμό υπό γωνία. Είναι κυνηγετικό εννιάβολο όπλο, βρήκαμε σκάγια που περιέχονται μέσα στον κάλυκα. Ο κάλυκας δεν βρέθηκε, γιατί ουσιαστικά εκτοξεύεται μετά τη βολή κοντά δίπλα στο όπλο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με 10 μέτρα, όπου υπολογίζουμε τη διασπορά που έγινε».

Επτά ήταν τα μοιραία σκάγια σύμφωνα με τον ιατροδικαστή: «Βρήκαμε επτά εισόδους και δείγμα από τα σκάγια, το οποίο παραδόθηκε στις αρχές. Ο κάλυκας έχει τάπα από πίσω και το συγκεκριμένο είχε 9 σκάγια. Επτά ήταν τα σκάγια που μπήκαν, το ένα ουσιαστικά δεν έχει βρει στόχο. Είναι κάπου στην περιοχή και είναι αρκετά μικρό για να συλλεχθεί. Εμείς συλλέξαμε ένα σκάγι που ήταν στα ρούχα και ένα που βρήκαμε στην θωρακική κοιλότητα. Τα άλλα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν». Ο κ. Κουτσούκης αναφέρει επίσης ότι «ο θάνατος ήταν ακαριαίος και δεν βρέθηκαν σημάδια πάλης ή κάποιες άλλες κακώσεις», αλλά τα σκάγια χτύπησαν τον αριστερό πνεύμονα, την καρδιά ακόμα και το αριστερό νεφρό του άτυχου 52χρονου.

«Υπάρχουν τρώσεις και ρήξη στον αριστερό πνεύμονα που έχει διαλυθεί εντελώς. Υπάρχει ρήξη της καρδιάς. Υπάρχουν πολλά κατάγματα που γίνονται από τις ανακατευθύνσεις των σφαιρών μέσα στον θώρακα. Ο αριστερός νεφρός –ενώ είναι πιο κάτω από την καρδιά ανατομικά- έχει αιμάτωμα και ρήξη, επειδή αντανακλώνται μέσα στο θώρακα τα σκάγια, αλλά δεν υπήρξε έξοδος». Και προσθέτει λέγοντας ότι «τα υπόλοιπα σκάγια έχουν διαφορετικές ανακλάσεις μέσα στο θώρακα. Υπάρχουν διατρήσεις και στην κοιλιακή κοιλότητα», προσθέτει. Μάλιστα ο κος Κουτσούκης κάνει λόγο για μία μόνο έξοδο σφαίρας στο σώμα του άτυχου πατέρα δύο παιδιών, δηλαδή ενώ επτά σκάγια εισήλθαν στο σώμα του 52χρονου άντρα «υπάρχει μόνο μία έξοδος πίσω στην πλάτη δεξιά, καθώς είχε ανακλαστεί η σφαίρα».

Το θύμα έπεσε νεκρό λίγο μετά τις 6 το πρωί, έξω από την επιχείρηση όπου εργαζόταν, με τον δράστη να τον εκτελεί από τα 10 μέτρα περίπου, με κυνηγετική καραμπίνα, με το που πάρκαρε και βγήκε από το αυτοκίνητό του.




Τον πυροβόλησε με φυσίγγια που κυνηγούν αγριογούρουνα

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για ένα άτομο που είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον 52χρονο σε ένα χωράφι δίπλα από το εργοστάσιο, και, αφού τον πυροβόλησε με φυσίγγια που κυνηγούν αγριογούρουνα, εξαφανίστηκε, διαφεύγοντας μέσα από χωράφια με καλαμπόκια, ένδειξη πως γνώριζε καλά την περιοχή.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, έχοντας βάλει στο «μικροσκόπιο» τις τελευταίες κινήσεις του θύματος, ιδίως όσον αφορά στα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή λίγο πριν τη δολοφονία του. Όσοι γνώριζαν τον άτυχο άνδρα, ήξεραν πως είχε πάθος με το κυνήγι. Εκεί έχουν εστιάσει οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονίων, καθώς η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να ρίξει φως στο αν το θύμα είχε διαφορές με κάποιον άλλο κυνηγό.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζεται, είναι ο δράστης ή οι δράστες να είχαν στόχο άλλο θύμα και όχι τον άτυχο 52χρονο. Ωστόσο, πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον του θύματος αναφέρουν ότι ίσως υπήρχαν κάποιες προστριβές μεταξύ θύτη και θύματος για κάποια αγοραπωλησία ή για τα χωράφια.

Η αστυνομία ερευνά και όλες τις κάμερες στο εργοστάσιο, με την ελπίδα να εντοπιστούν οι κινήσεις του δράστη πριν και μετά το φονικό, ενώ συλλέγει και μαρτυρίες από το στενό φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This