Με αφορμή την έρευνα που διεξάγει η Αρχή Διασφάλισης του Αρρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στην ΕΥΠ για τις παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, σκόπιμο θα ήταν να εξετάσει και τον «φάκελο Καραϊβάζ».
Του αστυνομικού συντάκτη που δολοφονήθηκε με δέκα σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021. Οι έξι σφαίρες, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τον βρήκαν στον θώρακα, δύο στο κεφάλι, μία στο λαιμό και μία στην παλάμη του αριστερού χεριού.
Ένα στυγερό έγκλημα το οποίο ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί και οι δράστες (τόσο οι φυσικοί όσο και οι ηθικοί) εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσά μας.
Υπό παρακολούθηση για… λόγους εθνικής ασφαλείας
Τον Γιώργο Καραϊβάζ είχε θέσει υπό παρακολούθηση η ΕΥΠ στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 με την υπ’ αριθμ. 5456 εισαγγελική διάταξη η οποία εκδόθηκε με βάση την υπ’ αριθμ. 4115/19/9/2016 υπηρεσιακή εισήγηση, το περιεχόμενο της οποίας παραμένει άγνωστο…
Πάντως, στην εισαγγελική διάταξη – την οποία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το newsbreak.gr – αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι αποφασίζεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της υπ’ αριθμ. 694920**** «… για λόγους Εθνικής Ασφαλείας των οποίων η μορφή δεν είναι αναγκαίο να εκτεθεί περαιτέρω στην παρούσα Διάταξη καθ’ όσων συντρεχουσών ως εκ της φύσεως και του είδους της προκειμένης υποθέσεως ειδικών περιστάσεων Εθνικής Ασφαλείας, η γνώση των λόγων αυτών από τρίτους θα επιφέρει βλάβη στην Εθνική Ασφάλεια…» ! Η διάταξη αυτή είχε ισχύ για δύο μήνες, έληγε δηλαδή στις 19 Νοεμβρίου 2016.
Από αδιάσειστα στοιχεία όμως που υπάρχουν σε δικογραφία εξελισσόμενης δίκης στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθήνας, με κατηγορούμενούς πρώην αστυνομικούς, δικηγόρους και ιδιώτες, προκύπτει ότι οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου ήταν υπό παρακολούθηση τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2016. Δηλαδή πέντε ολόκληρους μήνες πριν εκδοθεί η σχετική εισαγγελική διάταξη!
Και όχι μόνον αυτό. Από άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με αριθμό πρωτοκόλλου 93/22 Μαρτίου 2017, το οποίο υπογράφει ο τότε διοικητής Γιάννης Ρουμπάτης, προκύπτει επίσης πως οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίζονταν να καταγράφονται μετά τη λήξη της εν λόγω εισαγγελικής διάταξης για άγνωστο ακόμη χρονικό διάστημα. Τουλάχιστον όμως για τέσσερις μήνες όπως αποδεικνύεται από το έγγραφο Ρουμπάτη. Πάντα υποτίθεται για… λόγους εθνικής ασφαλείας.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καραϊβάζ βρισκόταν ΠΑΡΑΝΟΜΑ υπό παρακολούθηση για τουλάχιστον εννέα μήνες, (Απρίλιος-Αύγουστος 2016 και Δεκέμβριος 2016 – Μάρτιος 2017) με δεδομένο ότι ο εισαγγελέας της ΕΥΠ είχε εκδώσει μόνο μία διάταξη η οποία αφορούσε όπως προείπαμε αποκλειστικά το διάστημα Σεπτέμβριος 2016 – Νοέμβριος 2016…
Δεν είναι υποχρεωμένη λοιπόν η ΑΔΑΕ να ερευνήσει – έστω και τώρα – τι ακριβώς περιλαμβάνει ο φάκελος του Γιώργου Καραϊβάζ που τηρείται στην ΕΥΠ; Η δολοφονία του συγκλόνισε την κοινή γνώμη, απασχόλησε τον διεθνή Τύπο και συζητήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι δολοφόνοι του ακόμη δεν έχουν συλληφθεί.
Το newsbreak.gr θέτει στη διάθεση της ΑΔΑΕ όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και προκύπτουν από επίσημα δημόσια έγγραφα τα οποία μάλιστα έχουν καταστεί «αναγνωστέα» σε δημόσια και όχι κεκλεισμένων των θυρών δίκη.
Είναι σφόδρα πιθανόν ότι μέσα από την έρευνα του «φακέλου Καραϊβάζ» θα αναδειχθεί η λειτουργία παρακρατικών θυλάκων που λειτουργούσαν και λειτουργούν στην ΕΥΠ, εξυπηρετώντας ισχυρά οικονομικά συμφέροντα της μέρας και της νύχτας…