Κακοκαιρία Eva: Μέτωπο καταιγίδων 900 χλμ. πλησιάζει τη Δυτική Ελλάδα – Φόβοι για πλημμύρες

Ποιές περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Must Read

Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία Eva που πλησιάζει τη Δυτική Ελλάδα και θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τον μεγάλο αριθμό κεραυνών. 

Η ΕΜΥ εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου/Meteo το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων που βρίσκεται στα ανοικτά του Ιονίου και προσεγγίζει γρήγορα τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας εκτείνεται σε μήκος 900 χλμ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (05/11) έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως τα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή (06/11) και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας – συμπεριλαμβανομένων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Κλειστά αύριο τα καταστήματα λόγω κακοκαιρίας – Η ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης

Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, τα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Όσον αφορά στον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI),αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3 το Σάββατο 05/11 και Κατηγορίας 4 την Κυριακή 06/11.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, τα δρομολόγια στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή. Κλειστή παραμένει από το πρωί είναι η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης, καθώς έχει εκδοθεί απαγορευτικό για τα ανοικτού τύπου πλοία.

Διαβάστε επίσης: Η «Εύα» απειλεί τους αγώνες πρωταθλήματος – Το πανόραμα της 11ης αγωνιστικής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This