Η απόλυτη αναλγησία των αρμοδίων του ΟΠΕΚΑ αποδεικνύεται ακόμη μια φορά στην περίπτωση 86χρονης κατάκοιτης με τύφλωση, από την οποία ζητάνε επιστροφή ποσού 12.600 ευρώ, οδηγώντας σε απόγνωση την ίδια και την οικογένειά της!
Προφανώς οι αρμόδιοι δεν βλέπουν ανθρώπους αλλά μόνο λεφτά, με τα οποία μετράνε την αξία μας. Η ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με καταγγελία της κόρης της στο ThessToday.gr, ανήκει στην κατηγορία ΑμεΑ εφ’ όρου ζωής από τύφλωση στα μάτια. Όμως ξαφνικά είδε το ποσοστό αναπηρίας της να πέφτει σταδιακά στο 73%! Λες και ξαφνικά βρήκε το φως της!
Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΠΕΚΑ την καλεί να επιστρέψει 12.600 ευρώ, από επιδόματα που λάμβανε παρά τη μεταβολή στο ποσοστό αναπηρίας της.
«Το 1982 η μητέρα μου είχε τροχαίο και μετά από πολλά νοσοκομεία και επεμβάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφασίστηκε ότι η κατάστασή της δεν βελτιωνόταν. Μετά αποφάσισαν να κινήσουμε διαδικασίες για να λάβουμε το προνοιακό επίδομα. Αφού περάσαμε επιτροπές, η μητέρα μου κρίθηκε ότι είναι ΑμεΑ εφόρου ζωής, λαμβάνοντας επίδομα τυφλότητος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κόρη της, Χρυσή Σταύρου.
Και συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πέρασαν κάποια χρόνια, το 2017 μας έστειλαν επιστολή ότι η μητέρα μου έπρεπε να ξαναπεράσει επιτροπή. Έπρεπε να παρουσιάσουμε γραπτώς την αναπηρία της και για αυτό κάναμε αξονική τομογραφία σε ιδιωτικό κέντρο. Πέρασε επιτροπή και το ποσοστό από εφόρου ζωής κατέβηκε στο 89% για τύφλωση. Δύο χρόνια μετά –και αφού στο διάστημα κατέστη κατάκοιτη από ατύχημα- μείωσαν κι άλλο το ποσοστό στη μητέρα μου, από 89%, στο 73%».
Μάλιστα το έγγραφο που απέστειλαν οι φωστήρες του ΟΠΕΚΑ τους ενημερώνουν ότι το ποσό πρέπει να το επιστρέψουν σε… τρεις μήνες! «Μία γυναίκα λοιπόν 86 χρονών κατάκοιτη εντελώς που δεν μπορεί μόνη της ούτε ένα ποτήρι νερό να πιει, με 331 ευρώ σύνταξη τον μήνα να ανταπεξέλθει στα φάρμακά της» τόνισε η κόρη της.
Για την υπόθεση μίλησε στο ThessToday.gr ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, αναφέροντας ότι «κακώς ο ΟΠΕΚΑ ζητεί χρήματα να επιστραφούν της τα έδωσε με δική του ευθύνη δεν έπραξε ως όφειλε αμέσως, υπάρχει αμέλεια από τη μεριά του. Προφανώς υπάρχουν πολλά παρόμοια περιστατικά. Έχουμε παρέμβει πάρα πολλές φορές με αποτέλεσμα και να έχουν βελτιωθεί και να έχουν διορθωθεί καταστάσεις».