Παράδειγμα προς μίμηση τρεις μαθητές στον Βόλο

Τρεις πιτσιρικάδες βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη

Must Read

Παράδειγμα προς μίμηση για την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την ανιδιοτέλειά τους αποτελούν τρεις μαθητές από τον Βόλο, που βραβεύτηκαν γιατί βρήκαν ένα πορτοφόλι και το παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πρόκειται για τους Χρήστο Πούλιο, μαθητή της Β’ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων, Ιωάννη-Γεράσιμο Αναστασίου, μαθητή της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων, και Κωνσταντίνο Μουράβα, μαθητή της Α’ τάξης του 5ου ΓΕ.Λ. Βόλου, που βραβεύτηκαν προχθές το μεσημέρι από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, σε μια λιτή εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρουσία των γονιών τους και των διευθυντών των δύο σχολείων.

Οι τρεις μαθητές είναι παιδικοί φίλοι. Την περασμένη Κυριακή είχαν βγει βόλτα στην παραλία κι όταν επέστρεφαν κοντά στο άγαλμα βρήκαν ένα πορτοφόλι. Τα παιδιά το άνοιξαν για να δουν αν υπήρχαν στοιχεία για να επικοινωνήσουν με τον κάτοχό του και πήραν αμέσως την Αστυνομία, η οποία τους προέτρεψε να επικοινωνήσουν με το Λιμεναρχείο. Πράγματι, οι ανήλικοι πήγαν κατευθείαν εκεί και παρέδωσαν το πορτοφόλι. Μάλιστα, δεν κοίταξαν αν είχε χρήματα, τονίζοντας πως έκαναν απλά το αυτονόητο.

Ο Χρήστος δήλωσε υπερήφανος για τον έπαινο, ενώ ο Γιάννης τόνισε ότι έκαναν το σωστό, αυτό που πρέπει να κάνει καθένας. «Σίγουρα θα κάναμε ξανά το ίδιο» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα συγχαρητήρια που έλαβαν από γονείς, καθηγητές και συμμαθητές

Τη χαρά της που το παιδί της ενήργησε με αυτόν τον τρόπο εξέφρασε η Σταυρούλα Καρτσιδήμα, μητέρα του Κωνσταντίνου, ευχόμενη «αυτές οι καλές πράξεις να τους συνοδεύουν, γιατί πρέπει να είναι πάντα αλληλέγγυοι». Τέλος, ο πατέρας του Γιάννη, Σεραφείμ, τόνισε: «Μακάρι στη ζωή τους να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση Είναι η αρχή μου και του το λέω ότι δεν είναι τίποτα δικό σου εάν δεν είναι κάτι δικό σου πραγματικά».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This