Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως για την ενοχή του ή όχι

Δεν είναι δεσμευτική για το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

Must Read

Έφτασε η ημέρα για την εισαγγελική πρόταση αναφορικά με την ενοχή ή όχι του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα, Παρασκευή 13/1, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός αναμένεται να ακούσει την κρίση της Εισαγγελέως της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μετά από δέκα μήνες, ο Πέτρος Φιλιππίδης σήμερα θα βρεθεί ένα ακόμη βήμα πριν το τέλος της διαδικασίας. Η εισαγγελέας αποτιμώντας τις καταθέσεις των μαρτύρων, την απολογία του κατηγορουμένου και όσα προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα καταλήξει στην πρόταση, για το εάν ο Πέτρος Φιλιππίδης πρέπει να κριθεί ένοχος ή αθώος και για ποιες πράξεις. Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με τον ηθοποιό να μετάγεται από την φυλακή στο εδώλιο, καθώς τον Ιούλιο του 2021 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση, η οποία αφορά βιασμό, αλλά και δύο απόπειρες βιασμού. Στην πορεία της δίκης, ήταν το ΜΟΔ που τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι θιασάρχης μπορεί να βγει από την φυλακή και του επέβαλε περιοριστικούς όρους. Στην πρόταση της για την έξοδο του ηθοποιού από την φυλακή, η Εισαγγελέας είχε αναφέρει πως δεν θεωρεί πως ο κατηγορούμενος, για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του, παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων. Είχε αιτιολογήσει μάλιστα αυτή την άποψη της, επισημαίνοντας ότι ο θιασάρχης «είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους» και επιπλέον ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως σε θέση να προφυλαχθούν. Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση του καταλογίζεται ότι επιχείρησε να βιάσει συνάδελφο του μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.  

Διαβάστε ακόμα:

Δικηγόρος Πέτρου Φιλιππίδη: «Δεν θέλει τον οίκτο κανενός, έχουμε στοιχεία για τον ενορχηστρωτή»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This