Στις 10 Μαρτίου οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο

Must Read

Το αργότερο έως τις 10 Μαρτίου θα γίνει γνωστό το ύψος του νέου κατώτατου μισθού που θα ισχύσει για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα από την 1η Απριλίου 2023 και στο εξής. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία με την οποία επισπεύδεται η διαδικασία διαβούλευσης για τον καθορισμό του ύψους του κατώτατου μισθού, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού που ανακοινώθηκε λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο κατώτατος μισθός αναμένεται να αυξηθεί από τα 713 ευρώ μεικτά που είναι σήμερα κοντά στα 770-780 ευρώ, κάτω πάντως από το ύψος του ετήσιου πληθωρισμού. Σε κάθε περίπτωση, ο κατώτατος μισθός επηρεάζει τις αποδοχές μόλις του 25% των εργαζομένων αλλά και σειρά επιδομάτων του ΟΑΕΔ.

Αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα που ορίζει η τροπολογία, προβλέπεται ότι:

1. Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για τη σύνταξη έκθεσης για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού θα λάβει χώρα έως τις 20 Ιανουαρίου.

2. Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης θα λάβουν χώρα το αργότερο έως την 3η Φεβρουαρίου 2023.

3. Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, θα λάβει χώρα το αργότερο έως τη 10η Φεβρουαρίου 2023.

4. Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευόμενων, καθώς και της έκθεσης των φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 20ή Φεβρουαρίου 2023.

5. Το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 28η Φεβρουαρίου 2023.

6. Τέλος, η εισήγηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα υποβληθεί το αργότερο έως τη 10η Μαρτίου 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This