Πεπεισμένος ότι δεν θα υπήρχε κανένας τραυματισμός από την πτώση της οροφής του δευτέρου ορόφου της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ακόμα και αν συνέβαινε σε μέρα και ώρα που υπήρχαν μέσα φοιτητές και άλλοι εργαζόμενοι εμφανίστηκε ο πρόεδρος της σχολής, Θανάσης Πουλόπουλος.
Μιλώντας στο ethnos.gr, ο κ. Πουλόπουλος εξήγησε πως ακριβώς έγινε το περιστατικό ενώ τόνισε πως οι ζημιές θα αποκατασταθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να ξεκινήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα τα μαθήματα του δεύτερου εξαμήνου.
«Όταν έφτασε το νερό στην ψευδοροφή του τετάρτου ορόφου, δεν άντεξαν και διαλύθηκαν πλάκες από πεπιεσμένο χαρτί, οι οποίες έπεσαν στο δάπεδο. Δε θα είχαμε τραυματισμό, ακόμα κι αν χτυπούσαν κάποιο φοιτητή, διότι είναι πολύ μαλακές και διαλύονται. Δεν πρόκειται να χαθεί καμία ώρα μαθήματος, διότι τώρα διανύουμε την εξεταστική περίοδο και βρισκόμαστε στο κενό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εξαμήνου. Το δεύτερο εξάμηνο ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και μέχρι τότε θα έχουν όλα διορθωθεί και θα βρίσκονται σε λειτουργία», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 το βράδυ της περασμένης Κυριακής και τη ζημιά αντιλήφθηκε μεταπτυχιακή φοιτήτρια της σχολής, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο κτίριο κι έκανε πειράματα.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο θυρωρός και ο υδραυλικός που διαθέτει η σχολή ενώ ο ίδιος ειδοποίησε τον πρύτανη του πανεπιστημίου, ο οποίος ήρθε στη σχολή μαζί με μέλη ΔΕΠ-διευθυντές εργαστηρίων, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν έπαθαν κάποια ζημιά οι κλινικές τους.
«Σε όλα τα δάπεδα, κάτω από το μπετόν, περνούν σωληνώσεις ύδρευσης, αποχέτευσης, πεπιεσμένου αέρα και ρεύματος για τη λειτουργία των οδοντιατρικών μηχανημάτων. Το κτίριο μας είναι παλιό, αφού κατασκευάστηκε το 1981. Ανά μισή ώρα το νερό κατέβαινε όροφο από τις οπές στις σωληνώσεις. Όταν φτάσαμε στο κτίριο, κόψαμε το ρεύμα και καλέσαμε την πυροσβεστική. Όμως, δεν μπόρεσαν να επέμβουν οι πυροσβέστες, διότι η στάθμη του νερού ήταν πολύ χαμηλότερη από το όριο των 15 εκατοστών, πάνω από το οποίο παρεμβαίνουν. Έτσι, ξεκινήσαμε να τραβάμε τα νερά με μία ειδική σκούπα που διαθέτουμε», ανέφερε ο πρόεδρος ης σχολής.
Ήδη από το πρωί της Δευτέρας έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού.
Όπως επεσήμανε ο κ. Πουλόπουλος, η διαρροή θα γινόταν πιο εύκολα αντιληπτή τις καθημερινές καθώς τότε υπάρχουν φύλακες στο κτίριο σε αντίθεση με τα Σαββατοκύριακα.
Ο ίδιος,μάλιστα, ανέφερε πως αυτό συμβαίνει λόγω της υποχρηματοδότησης. Τέλος, αποκάλυψε πως το σύστημα θέρμανσης είναι από το 1981 (!) και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλαχτεί όλα τα καλοριφέρ παρά μόνο όσα έχουν τρυπήσει!
Δείτε επίσης:
Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ: Κατέρρευσε η οροφή στο κτίριο της Οδοντιατρικής! – Τι απαντά ο πρύτανης
Δείτε τι είχε αναφέρει ο πρύτανης της σχολής για το περιστατικό: