Μία λαγάνα που ξεπερνά την όρεξη και του πιο καλοφαγά, αποφάσισαν να φτιάξουν στα Χανιά της Κρήτης. Ακολουθώντας την παράδοση, ο Κρητικός Φούρνος Δημητρουλάκη δημιούργησε μία τεράστια λαγάνα 70 κιλών!
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Καθαρά Δευτέρα, η λαγάνα έχει την τιμητική της, με τον κόσμο να σπεύδει από νωρίς το πρωί στους φούρνους για να την προμηθευτεί. Το νόστιμο παραδοσιακό ψωμί της ημέρας, το οποίο είναι πιο λεπτό και πλατύ σε σχέση με τα υπόλοιπα ψωμιά και είναι το βασικό για το σαρακοστιανό τραπέζι, συμβολίζει την έναρξη της Σαρακοστής. «Είναι ο 26ος χρόνος που το κάνουμε αυτό. Κάποιοι το έχουν σταματήσει, εμείς όχι. Η λαγάνα ψήστηκε σε δυο πατώματα του φούρνου και η όλη διαδικασία διήρκησε τρεις ώρες. Όσο για την τιμή της λαγάνας φέτος, αυτή πωλείται από 3-3.5 ευρώ μέχρι και 4 ευρώ» είπε μεταξύ άλλων ο αρτοποιός, Χάρης Δημητρουλάκης. Παράλληλα, τόνισε ότι η επιχείρηση χρειάστηκε να ολοκληρωθεί μια διαδικασία τριών ωρών για την συγκεκριμένη λαγάνα.