Ξεκίνησε η διαδικασία για την έκδοση στην Ελλάδα του φυλακισμένου πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού στα Τέμπη

Must Read

Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης στην χώρας μας του Δημητρίου Ναλμπάντη, ο οποίος κρατείται σε φυλακή της Τουρκίας, και είναι πατέρας του 28χρονου μηχανοδηγού Νίκου ο οποίος σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατόπιν έγκρισης του αρμόδιου υπουργού Μπεκίρ Μποζντάγκ, έχει στείλει στο αντίστοιχο ελληνικό αίτημα για την έκδοση του Ναλμπάντη και αναμένει την απάντηση της ελληνικής πλευράς για να επιστρέψει στη χώρα, να παραβρεθεί στην κηδεία του γιου του και να εκτίσει εδώ το υπόλοιπο της ποινής του.

Ο Δημήτρης Ναλμπάντης είναι έγκλειστος στις φυλακές του Τεκιρντάγκ στη βορειοδυτική Τουρκία και ήταν προγραμματισμένο να αποφυλακιστεί μετά το Πάσχα.

Η μεταγωγή πρόκειται να γίνει στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για τη μεταφορά καταδίκων.

Η είδηση για την εκκίνηση των διαδικασιών επιβεβαιώθηκε μετά την επικοινωνία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ειδικότερα, στην επικοινωνία των δύο υπουργών συζητήθηκε η έκδοση στην Ελλάδα, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος που υπεβλήθη από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του κρατούμενου σε τουρκικές φυλακές, Δημήτρη Ναλμπάντη.

Ο κ. Σοϊλού, ενημέρωσε για τη θετική ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο αίτημα αυτό. Από την πλευρά του ο Τάκης Θεοδωρικάκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της υπόθεσης και για την άμεση ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στο ανθρωπιστικό αυτό αίτημα.

Δείτε επίσης:

Εκδίδεται από την Τουρκία στην Ελλάδα ο φυλακισμένος πατέρας του μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στα Τέμπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This