Έκρηξη ανθρωπιάς προκάλεσε η εγκατάλειψη της μικρής θηλυκής τίγρης, καθώς εκατοντάδες επικοινώνησαν με τον Γάλλο ιδρυτή του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ και εκδήλωσαν ενδιαφέρον, για το ζώο, που φιλοξενείται εκεί και το οποίο ήδη υιοθετήθηκε.
Σήμερα αναμένεται να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάστασή της. Όλες αυτές οι εξετάσεις θα καθορίσουν το μέλλον αλλά και την «τύχη» της. Εάν οι κτηνίατροι κρίνουν ότι η κατάστασή της μπορεί να βελτιωθεί, ειδικά όσον αφορά στην παράλυση που έχει το ζώο από τη μέση και κάτω, τότε θα εξεταστεί η μεταφορά της σε καταφύγιο άγριων ζώων του εξωτερικού. Εάν όχι, τότε η ευθανασία είναι μια επιλογή.
Ο ιδιοκτήτης του Πάρκου κ. Λεσουέρ φροντίζει ιδιαίτερα το ζώο, που προς το παρόν υποβάλλεται σε ειδική θεραπεία με φάρμακα και βιταμίνες και παυσίπονα, καθώς ήταν υποσιτισμένο και πολύ ταλαιπωρημένο. Το τιγράκι παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη βιταμίνης D, καθώς φαίνεται ότι, δεν είχε βγει ποτέ στον ήλιο! Φέρεται να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ποδαράκι του, άγνωστο από ποιόν και πότε, καθώς του έχουν τοποθετήσει χειρουργική λάμα. Είναι άγνωστο επίσης, εάν η τίγρης τραυματίστηκε όσο βρισκόταν στα χέρια αυτού, που την εγκατέλειψε, ή ήρθε έτσι από το εξωτερικό. Ο κ. Λεσουέρ εκτιμά ότι, το τιγράκι είναι θύμα παράνομου εμπορίου άγριων ζώων και ότι, αποχωρίστηκε τη μητέρα του σε ηλικία 10 ημέρων! Μεγάλωσε με μπιμπερό και κακή διατροφή και ίσως γι΄αυτό παρουσίασε πρόβλημα στα οστά του. Στο υποσιτισμένο και παράλυτο ζώο χορηγούνται βιταμίνες, σιτίζεται κανονικά και εκτίθεται στο φως του ηλίου, με αποτέλεσμα η υγεία του να βελτιώνεται καθημερινά και να δείχνει να ανακάμπτει. Οι κτηνίατροι της Περιφέρειας αλλά και άλλοι εξειδικευμένοι, θα αξιολογήσουν την κατάσταση αναλόγως των εξετάσεων. Την ίδια ώρα, οι Αρχές, με εισαγγελική παρέμβαση, αναζητούν αυτούς που το παράτησαν στον κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.
Διαβάστε ακόμα:
Πιθανή η ευθανασία για το λευκό τιγράκι που βρέθηκε στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου