Μπορεί ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που υποφέρουν από την πολλαπλή σκλήρυνση; Ναι, αφού για ακόμα μία φορά το λάδι αποδεικνύεται ότι είναι ένα προϊόν μεγάλης προστιθέμενης αξίας.
Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Global Journal of Medical Research, που υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου Κύπρου, το υψηλά πολυφαινολικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών που υποφέρουν από την πολλαπλή σκλήρυνση.
Γι’ αυτόν τον λόγο και χρησιμοποιήθηκε κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινολών, το οποίο και συμμετείχε στην κλινική μελέτη που πραγματοποίησε το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ομάδα ασθενών με μια μορφή πολλαπλής σκλήρυνσης, η οποία ονομάζεται πρωτοπαθής και δευτεροπαθής προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση.
Οι συμμετέχοντες δεν έλαβαν ειδική φαρμακευτική αγωγή επειδή οι προηγούμενες θεραπείες τους είχαν αποτύχει. Τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοποριακής μελέτης έδειξαν ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής που χορηγήθηκε έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας των ασθενών.
Συγκεκριμένα, υπήρξε στατιστικά σημαντική βελτίωση στις νοητικές λειτουργίες, όπως οπτικο-χωρικές ικανότητες και οπτική μνήμη, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία των εκτελεστικών διαδικασιών.