Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο που μαχαίρωσε τον 18χρονο στην Ακρόπολη

Must Read

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες είναι οι δύο 17χρονοι μαχαιροβγάλτες με παρελθόν, που επιτέθηκαν στον 18χρονο, σε περιοχή της Ακρόπολης, την περασμένη Δευτέρα, για να τον ληστέψουν.

Σε βάρος του ενός εκ των δύο ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε, τραυματίζοντας σοβαρά τον 18χρονο, για να του αποσπάσουν το κινητό τηλέφωνο, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα καθώς και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια Ανηλίκων ενώπιον της οποίας παραπέμφθηκαν για τις απολογίες τους οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι.




Όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον 18χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό, είναι σεσημασμένος κακοποιός. Ο 17χρονος Αρμπέρ Μ. συνελήφθη χθες, μία ημέρα μετά την αιματηρή ληστεία εις βάρος του 18χρονου Δημήτρη, ενώ σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε, μεταξύ των οποίων και μια μπλούζα με κηλίδα αίματος. Ο δράστης είχε απασχολήσει τις Αρχές και πριν από έναν χρόνο, ως μέλος συμμορίας ανηλίκων που είχε ληστέψει με την απειλή μαχαιριών στις 8 Φεβρουαρίου 2022 παρέα παιδιών στους Αγίους Αναργύρους. Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί αργότερα και είχε υποβληθεί δικογραφία, στην οποία είχε προκύψει η συμμετοχή του 16χρονου τότε στη συμμορία ανηλίκων που διέπραττε ληστείες. Συνεργός του ήταν ο 17χρονος Κ.Ν., ο οποίος ήταν τσιλιαδόρος προχθές το βράδυ στη ληστεία στην Ακρόπολη, στη διασταύρωση των οδών Πανός και Πολυγνώτου, όπου έκανε βόλτα ο 18χρονος Δημήτρης μαζί με ακόμα τέσσερις φίλους του.




Η παρέα καθόταν σε ένα πεζούλι, όταν τον πλησίασαν οι δύο 17χρονοι που ζήτησαν το κινητό και την τσάντα του. Ο 18χρονος αντιστάθηκε και τότε ο αδίστακτος δράστης Αρμπέρ τον μαχαίρωσε στον λαιμό και στην κοιλιά για να του πάρει το τσαντάκι, ενώ ο συνεργός του κρατούσε τσίλιες. Η παρέα του θύματος κατάφερε να ακινητοποιήσει τον τσιλιαδόρο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν, ενώ λίγες ώρες αργότερα πέρασαν χειροπέδες και στον 17χρονο που μαχαίρωσε τον 18χρονο, ο οποίος διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Ευτυχώς, χθες βγήκε από την Εντατική, αν και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, καθώς το τραύμα στην κοιλιακή χώρα είναι διαμπερές. «Εχει δύο τρύπες. Το τραύμα είναι διαμπερές. Εχει χτυπήσει μια αορτή» δήλωσε η μητέρα του 18χρονου. «Πέντε παιδιά 18χρονα κάνανε τη βόλτα τους. Δηλαδή να τα κλείσουμε στο σπίτι; Τι να κάνουμε;» αναρωτήθηκε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Δείτε επίσης:

Ληστεία στην Ακρόπολη: «Το παιδί μου ζει από θαύμα» λέει η μητέρα του 18χρονου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This