Υγεία «ώρα μηδέν»

Must Read

Με κεντρικό σύνθημα «Να βάλουμε τέλος στην εγκληματική τους πολιτική, η υγεία μας δεν είναι κόστος!», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και φορείς εργαζομένων, γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι, ενώ καταγγέλθηκαν «οι εγκληματικές ελλείψεις στα ασθενοφόρα, στο προσωπικό και συνολικά στην Υγεία», καθώς μόνο τις τελευταίες μέρες τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

Μετά τον θάνατο της 63χρονης στην Κω και της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, η τρίτη γυναίκα -στη Χαλκιδική αυτήν τη φορά- έχασε τη ζωή της, αφού και στην περίπτωση αυτή το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθυστέρησε να πάει στο σημείο περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, επειδή το Κέντρο Υγείας από το οποίο ξεκίνησε ήταν μακριά, χωρίς να υπάρχει άλλο διαθέσιμο στην περιοχή!

«Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές» και «Φάρμακα, γιατροί, δωρεάν Υγεία – Τώρα να πληρώσει η εργοδοσία» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών. Μπροστά από το υπουργείο είχαν τοποθετηθεί δύο αγροτικά αυτοκίνητα επάνω στα οποία υπήρχαν φορεία, καταγγέλλοντας τον θάνατο της γυναίκας στην Κω, που πέθανε σε καρότσα αγροτικού λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. «Οι καρότσες των αγροτικών είναι για τα καρπούζια, και όχι για τους ασθενείς» έγραφε χαρακτηριστικά το πανό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Ενίσχυση

Οι τραγικές απώλειες των τριών γυναικών, που φανέρωσαν τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), έχουν αναδειχτεί σε νούμερο ένα θέμα της πολιτικής διαμάχης τα τελευταία 24ωρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν τη Ν.Δ. για την εγκατάλειψη του ΕΣΥ.

Εχοντας ρίξει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, εν μέσω πανδημίας Covid-19 και με περισσότερους από 37.000 νεκρούς στην Ελλάδα, το βάρος της κυβερνητικής προσπάθειας στην ανόρθωση της οικονομίας της χώρας, φαίνεται πως, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου ακολουθεί επιτέλους η ώρα, κατά τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της Ν.Δ., να θωρακιστεί η δημόσια υγεία, με την αναγκαία ενίσχυση του ΕΣΥ σε μέσα, υποδομές και προσωπικό.

Θέλοντας να δώσει μια απάντηση για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του, αλλά κυρίως να μετριάσει τις αντιδράσεις, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε αλλαγές στο ΕΚΑΒ: «Θα αποκτήσει η χώρα, επιτέλους, ένα σύγχρονο ΕΣΥ. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Θα εκσυγχρονίσουμε τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, Κέντρα Υγείας. Θα επενδύσουμε στην πρόληψη, στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού. […] Θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά, όπως, δυστυχώς, αυτά τα οποία μονοπώλησαν -και δικαιολογημένα- το ενδιαφέρον των ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Ξέρουμε τις αδυναμίες. Δεν κρύψαμε ποτέ τα προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ασπρόπυργο.

Σχέδιο που στοχεύει σ’ ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του ΕΚΑΒ, σε συνδυασμό με τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα νοσοκομεία, τα οποία θα ανακαινιστούν με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This