Η Μαίρη Χατζηαντωνίου, πρώην κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου της Ρόδου και πολύ γνωστή στο νησί για την διαχρονική προσφορά της στην κοινωνία, με ένα σύντομο αλλά φαρμακερό σχόλιο, δίνει την πρέπουσα απάντηση στις αθλιότητες του καθηγητή ιατρικής και πρώην υποψήφιου με τη Νέα Δημοκρατία Σπύρου Πνευματικού, περί διαλογής καρκινοπαθών σε τελικό στάδιο λόγω κόστους…
Η κ.Χατζηαντωνίου είναι μάνα. Και όχι μια απλή μάνα. Αλλά μάνα ενός παιδιού που όταν ήταν οκτώ μηνών είχε μια διάγνωση που κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί να ακούσει για το παιδί του.
Σήμερα, το παιδί της είναι 30 ετών, μορφωμένος, αυτόνομος και δάσκαλος.
- Η κ.Χαντηαντωνίου γράφει και συγκλονίζει (όπως μεταφέρει το rodiaki.gr):
«Λοιπόν, εσείς με το χαραμισμένο επίθετο, κ. Πνευματικέ. Για τα χρόνια που σκύβει όλο το προσωπικό Υγείας πάνω από τα χνώτα των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους δεν μετανιώνουμε ούτε λεπτό.
Ανείπωτη χαρά για όσους έζησαν και τους χαιρετάμε σήμερα, αλλά παραμένουν δικοί μας όλοι όσοι έφυγαν. Κι έχουμε ουλές πολλές.
Μάχη σπουδαία να επιτευχθεί υγεία και ποιότητα στη ζωή τους κι αν δεν το πετυχαίνουμε όσο θα επιθυμούσαμε, υποφέρουμε και πεισμώνουμε.
Το δικό μου μωρό οχτώ μηνών, διαγνώστηκε με καρκίνο πέμπτου σταδίου και στα δύο νεφρά. Η μάχη άνιση. Μάχη με τις επιπλοκές της για μια ολόκληρη ζωή.
Ευγνωμονώ τον Θεό, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές κι όσους συνέβαλαν για να ζήσει και σήμερα να είναι 30 ετών, μορφωμένος, αυτόνομος και δάσκαλος.
Μαθήματα ιατρικού ήθους να πάρετε από την νεφρολόγο στο Παίδων κ. Μητσιώνη Ανδρομάχη, όπου χαρακτήρισε τους φακέλους του διατηρητέους.
Αν θέλετε να νιώσετε υπερήφανοι που γίνατε γιατροί, διαβάστε τους φακέλους αυτού του παιδιού. Θα καταλάβετε γιατί! Αυτά λέει στους ειδικευόμενους της. Λυπάμαι και θυμώνω για τη στάση σας. Ευτυχώς δεν είστε όλοι ίδιοι!»
Διαβάστε ακόμα:
- «Παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο σπίτι του Σπύρου Πνευματικού
- «Αιδώς, κύριε Πνευματικέ!» – «Πυρά» από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου για τις απάνθρωπες δηλώσεις του γαλάζιου γιατρού
- «Σε λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να σε χαρακτηρίσω “άνθρωπο” ή “επιστήμονα”» – Ένας καρκινοπαθής απαντά στον Πνευματικό