Η «ευκαιρία» της Ιεραρχίας στη ΝΙΚΗ

Μήπως οι πολιτικοί επιδιώκουν να περιορίσουν τη φωνή της Εκκλησίας σε ένα 3%-4%; - Ή και να συκοφαντήσουν με αυτόν τον τρόπο συνολικά τους ανθρώπους της πίστης;

Must Read

Ποιον ενοχλεί και ποιον ευνοεί περισσότερο να μπει η ΝΙΚΗ στη Βουλή; Τη Ν.Δ. και τα δεξιά κόμματα; Τους συντηρητικούς; Τους προοδευτικούς; Τους ίδιους τους μητροπολίτες; Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν πως η ΝΙΚΗ θα περάσει τον πήχη του 3% στις εκλογές και θα καταφέρει να εκλέξει βουλευτές.

Συγκεκριμένες μονές και πολυπληθείς ενορίες εργάζονται υπέρ του κόμματος. Κλείνουν το μάτι σε ψηφοφόρους. Όταν, για παράδειγμα, ο προϊστάμενος του Ναού στον Αγιο Δημήτριο του δήμου της Αττικής βάζει τον γαμπρό του υποψήφιο, τι θα ψηφίσει; Ή τι θα συστήσει στον κόσμο να ψηφίσει; Παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν στην Πάτρα, με συγγενείς και στενούς φίλους. Τι κάνουν ο Αρχιεπίσκοπος, ο μητροπολίτης Πατρών και άλλοι, που θεωρητικά τους εποπτεύουν; Άγνωστο. Όχι, πάντως, ότι απαγορεύεται κάτι τέτοιο…

Ουδόλως μας απασχολούν οι κομματικοί συσχετισμοί και οι χαμένοι ή οι κερδισμένοι. Το μόνο στο οποίο θα σταθούμε είναι το κενό που δημιούργησε η ίδια η διοικούσα Εκκλησία. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίζει κυρίως τους αρχιερείς: ότι ο κόσμος βρήκε ένα κόμμα που εκφράζει τις χριστιανικές του ιδέες και δεν εμπιστεύεται τον επίσκοπό του για να τον εκφράσει. Πως δημιουργούνται ρήγματα εντός της Εκκλησίας και αντιπαραθέσεις με αφορμή την πίστη. Όταν, στο κάτω κάτω, όλοι χριστιανοί είμαστε.

Κενό, ως γνωστόν, δεν υπάρχει στη φύση. Όπου δημιουργείται κενός χώρος, κάτι εισχωρεί και το καλύπτει. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της ΝΙΚΗΣ. Μια ομάδα ανθρώπων που έβλεπαν τους μητροπολίτες περί άλλα να τυρβάζουν και να θεωρητικολογούν ή να αγνοούν επιδεικτικά μια μερίδα του κόσμου «ακούμπησαν» σε ιερείς. Βρήκαν απαντήσεις σε γεροντάδες. Κι αυτοί, με τη σειρά τους, «σύστησαν» το κόμμα που τυγχάνει να συμπίπτει με τις θέσεις τους.

Μοναστήρια του Αγίου Όρους λένε πως δεν μπλέκονται στα πολιτικά. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όμως, βοηθούν το συγκεκριμένο κόμμα. Είναι καλό ή κακό; Αυτό ας το λύσει η Ιερά Σύνοδος και να τοποθετηθεί. Γι’ αυτό διοικεί την Εκκλησία. Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το πώς έφτασε ο κόσμος στο σημείο να βρίσκει παρηγοριά σε μια πολιτική ψήφο, σε θεολόγους, και να αποστρέφεται τους αρχιερείς και τους πολιτικούς.

Ας υποθέσουμε πως η ΝΙΚΗ θα μπει κανονικά στη Βουλή, με ποσοστό από 3% έως 4,5% στην καλύτερη περίπτωση, όπως προβλέπουν οι δημοσκόποι. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:

  • Ποιος θα εκφράζει καλύτερα τη χριστιανική πίστη και τον ορθόδοξο λαό; Με ποιους θα συζητούν και ποιους θα υπολογίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες; Το κόμμα των γνήσιων ορθόδοξων χριστιανών ή την Ιεραρχία;

Γιατί, σωστό ή λάθος, η ΝΙΚΗ έχει εκφράσει τις θέσεις της για όλα τα θέματα. Η Ιεραρχία, μετά την εποχή του Χριστόδουλου, δεν ασχολήθηκε ποτέ ουσιαστικά με τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Μήπως είναι, λοιπόν, αυτή η ευκαιρία των πολιτικών να περιορίσουν τη φωνή της Εκκλησίας σε ένα 3%-4%; Ή και να συκοφαντήσουν με αυτόν τον τρόπο, συνολικά, τους ανθρώπους της πίστης;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This