Φωτογραφία-σοκ με τις τρίχες που αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι της 14χρονης στη Θεσσαλονίκη

Έτρωγε κλωστές και βαμβάκι από ηλικία 2 ετών

Must Read

Σοκ προκαλεί η τεράστια μάζα από τρίχες που αφαίρεσαν οι γιατροί από το στομάχι ενός 14χρονου κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη, η οποία έπασχε από το «Σύνδρομο Ραπουνζέλ».

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι και η γιατρός κατά την διάρκεια της εξέτασης υποψιάστηκε τι μπορεί να συνέβαινε, όταν διαπίστωσε ότι όση ώρα μιλούσε την 14χρονη, εκείνη έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση με τα μαλλιά της, τα οποία έβαζε στο στόμα της.

Μετά από απεικονιστικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι είχε μια τεράστια μάζα από τρίχες στο στομάχι της και αυτό της προκαλούσε τους πόνους στην κοιλιά.

Δείτε τη μάζα που αφαίρεσαν οι γιατροί:

Πρόκειται για το «τριχοπίλημα», όπως ανέφερε η παιδοχειρουργός Κατερίνα Ραμματά μιλώντας στην ΕΡΤ: «Αυτό είναι η κοσμική, η πιο γνωστή ορολογία. Οι ιδιαιτερότητες αυτού του περιστατικού ήταν ότι επρόκειτο για ένα παιδί το οποίο ήρθε από την οικογένειά του, από το σπίτι και όχι από κάποιο ίδρυμα που συνήθως συνηθίζεται και επίσης η έκταση, δηλαδή το μέγεθος της μάζας και το ιστορικό του παιδιού, το οποίο ήταν πάρα πολύ άτυπο και ασαφές. Δηλαδή, δεν υποψιαζόταν κάποιος ή κάτι από το ιστορικό του ότι θα ήταν κάτι τέτοιο» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ότι αυτό που εντοπίστηκε στην 14χρονη είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.




«Μετά τη διάγνωση του προβλήματος και μετά την αντιμετώπιση, αναδρομικά, πηγαίνοντας προς τα πίσω και παίρνοντας το ιστορικό, θυμήθηκαν οι γονείς κάποιες εικόνες που είχαν από το παιδί σε ηλικία ήδη 2 ετών να τρώει κλωστές από τις κουρτίνες, βαμβάκι από τις μπατονέτες και τα μαλλιά του» πρόσθεσε η γιατρός και εξήγησε πώς κατάλαβε τι συνέβαινε με την 14χρονη: «Μέσα από μια εικόνα που είχα από το παιδί όταν το είχα απέναντί μου, μια κίνηση που έκανε με τα μαλλιά της, μου δημιουργήθηκε υποψία και έτσι φτάσαμε στη διάγνωση με απεικόνιση και απευθείας μετά οδηγηθήκαμε στο χειρουργείο. Τραβούσε από τα πλάγια τα μαλλιά και τα έβαζε στο στόμα. Σε στιγμές αμηχανίας, φόβου και ανησυχίας».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This